ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Delegarea si detasarea


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ma intereseaza cum sa procedez in cazul delegarii si detasarii daca angajatul va fi trimis in cadrul aceleasi firme (care este d.p.d.v. juridic entitate separata) - se considera in acest caz "un alt angajator"?

Daca este vorba despre delegare, un angajat poate sa fie delegat doar o data pe an?

In cazul in care se doreste trimiterea la training in strainatate la unul dintre sediile aceleasi firme (a unor angajati) se realizeaza doar prin act aditional de formare profesionala sau prin delegare/detasare?


Multumesc

Maria U.
 User  Maria U.
a intrebat la 18 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2013
Trainingul nu are legatura cu delegare, este stagiu de formare, pe cand delegarea inseamna prestare de activitate. Nu sunt acelasi lucru.

Faceti act aditional inainte de a pleca salariatul in curs ca sa vedeti daca el este sau nu de acord cu conditiile, in primul rand. Nu poate fi fortat sa il semneze si nu se intocmeste un astfel de act dupa finalizarea perioadei de instruire.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Feb. 2013
Daca este aceeasi firma atunci vorbim de delegare si nu de detasare. Poate fi delegat unilateral, prin ordin, pe o perioada de maxim 60 de zile pe an, iar perioada poate fi prelungita pentru perioade succesive de 60 de luni, daca angajatul este de acord.

Art. 44 - Codul muncii republicat.
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024