ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua as avea si eu o intrebare, eu mi-am dat demisia de la locul de munca pentru un singur motiv: programul prelungit...dupa care mi s-a spus sa vin pe data in care sa fac platile sau, ma rog, lichidarile. Ce drepturi am daca am ajuns la comun acord si nu am lucrat preavizul. Sa fac o reclamatie? Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Resurse umane
Mihai Dorobantu
 User  Mihai Dorobantu
a intrebat la 05 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Iun. 2012
Incetarea cu acordul partilor in temeiul art. 55 litera b din Codul muncii republicat ar fi trebui sa aiba la baza o cerere din partea dvs. pe care angajatorul sa o fi aprobat si in urma careia contractul de munca sa fi incetat in ziua imediat urmatoare. Daca angajatorul nu a agreat in scis acest lucru ar fi trebuit sa respectati perioada de preaviz conform contractului semnat, pentru demisie. In cazul in care nu ati semnat inca un acord cu angajatorul privind renuntarea la preaviz bine ar fi fie sa inaintati o notificare in care sa precizati ca renuntati la preaviz ca urmare a nerespectarii clauzelor contractuale de catre angajator, in temeiul art. 81 alin. 8 din Codul muncii nepublicat, fie solicitati angajatorului un astfel de acord, ca dovada a renuntarii la preaviz. El poate renunta la preaviz in baza art. 81 alin. 7.

Art. 81
......
7. Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
8. Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024