ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintare post dupa revenire din concediu crestere copil 1 an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Ma numesc Simona, am nascut pe 19.09.2011 si am intrat in concediu crestere copil la 01.11.2011. Am optat la un an si am revenit in campul muncii cu data de 01.07.2012. Postul pe care il ocupam (casier central la sc.) s-a desfintat si ca urmare am primit decizie de transfer tot in cadrul intreprinderii dar la alta sucursala, in alta localitate si pe alt post (sapator manual) post ce nu corespunde nici unei calificari avand si studii superioare. Momentan sunt in concediu medical si intrebarea mea este daca din punct de vedere legal este corect sa fiu incadrata ca muncitor necalificat avand calificari si studii superioare in conditiile in care postul de casier nu mai exista dar casieria este in continuare activa numai ca sarcinile de casier le-a preluat alta persoana din compartimentul financiar. Doresc sa precizez ca sunt singurul membru din familie angajat si am in intretinere doi copii de 7 si respectiv 1 an si 2 luni. Va multumesc.


Adaugata in: Resurse umane
Mihaela Simoona
 User  Mihaela Simoona
a intrebat la 21 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Nov. 2012
In final, problema este posibil sa se rezolve in instanta, cel mai probabil as zice. Cei de la ITM pot dispune sanctiuni, dar recuperarea unor drepturi si o eventuala reincadrare se poate face numai pe baza unei hotarari judecatoresti, ca urmare a contestarii deciziei in instanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Nov. 2012
Nu prea este corect ce a facut angajatorul dvs. In primul rand, data fiind revenirea dvs inainte de implinirea varstei de un an de catre copil in raport cu optiunea de concediu exprimata, presupun ca sunteti in plata stimulentului de insertie. Situatie in care, daca nu intervine reorganizarea judiciara, falimentul sau dizolvarea angajatorului, acesta nu are voie sa va concediere, asa cum prevede OUG 111/2010. Si cu atat mai mult cu cat atributiile exista, deci nu se justifica desfiintarea lui, nevoia de activitate pentru acel post inca exista. Faceti o sesizate catre ITM, intr-o prima etapa. Ce v-as mai sfatui ar fi sa nu semnati o notificare de preaviz. Daca ajungeti sa semnati o eventuala decizie de concediere, sau daca ati facut deja acest lucru, ea poate fi contestata in instanta in termen de 45 de zile de la data comunicarii ei (dovedita prin semnatura dvs), in instanta mentionata in finalul deciziei (in functie de domiciliul dvs.)

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024