ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


detasare personal de la un SRL catre o firma de stat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


am o pesoana angajata la un SRL care a fost detasata la o firma de stat va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in continuare cu acest angajat in continuare cine il plateste firma unde este angajata sau firma la care o fost detasata si cum apare la mine in stat respectiv la SRL si daca nu se mai intoarce la noi cum ii inchid contractul de munca pentru ca asta este intentia de a ramanae la firma de stat definitinv, insa nu stiu cum sa procedez pe perioada detasarii si cu ce art din Codul Muncii sa-i inchid contractul la plecarea definitiva, daca este posibil acest lucru.
Va multumesc

Elena Barsan
 User  Elena Barsan
a intrebat la 11 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Elena Barsan la 16 Mar. 2015
Declaratiile privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit pentru angajatii care au fost detasati la o alta entitate se completeaza de catre angajator sau de catre platitorul de venituri din salarii in cazul in care angajatul detasat este platit de entitatea la care a fost detasat.
In situatia in care plata venitului salarial se face de entitatea la care angajatii au fost detasati, angajatorul care a detasat comunica platitorului de venituri din salarii la care acestia sunt detasati date referitoare la deducerea personala la care este indreptatit fiecare angajat. Pe baza acestor date platitorul de venituri din salarii la care angajatii au fost detasati intocmeste statele de salarii si calculeaza impozitul, in scopul completarii declaratiei privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Barsan
 User Elena Barsan (dir economic, ase smile)
a raspuns userului adriana iancu la 12 Mar. 2015
multumesc frumos pentru raspuns, mai am o intrebare pe perioada detasarii cui ii revine obligatia de plata fata de salariatul detasat si cine plateste datoriile fata de bugetul de stat pentru salariatul detasat firma la care este angajat sau firma la care este detasat?
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2015
Detasarea salariatului (articolul 45 din Codul muncii), este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia din urma.
Salariatul nu va incheia cu angajatorul catre care este detasat un contract individual de munca. In plus, actualul contract de munca pe care salariatul detasat il detine nu poate fi obiectul niciunui act aditional incheiat de angajatorul in favoarea caruia se detaseaza.
Angajatorul de baza inregistreaza in Revisal suspendarea contractului de munca a salariatului detasat si completeaza urmatoarele informatii obligatorii:
-Data de inceput a suspendarii de la care intra in vigoare suspendarea, respectiv data consemnata in decizia de detasare anexata in dosarul personal al salariatului;
-Data de incetare a suspendarii ? estimata la care detasarea isi inceteaza efectele asupra CIM, respectiv data consemnata in decizia de detasare;
-CUI, denumire si nationalitate angajator catre care se face detasarea si unde salariatul va presta munca.
Termenul este de 19 zile lucratoare de la ziua anterioara datei la care decizia isi produce efectele.
Angajatorul de baza va inregistra in Revisal si incetarea detasarii (data de incetare), respectiv prima zi in care salariatul isi reia activitatea la locul de munca initial.
Angajatorul de baza are obligatia de a completa si depune formularul 205.
Deoarece nu incheie cu salariatul un contract de munca, angajatorul catre care se face detasarea nu are nicio obligatie de operare in Revisal.


Alte intrebari despre Resurse umane