ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare salariatii la o alta firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,


Avem o lucrare de prestari servicii mare pentru cateva luni, angajatii nostri nu fac fata si vrem sa mai luam niste angajatii de la alta firma prin detasare, cum se poate face acest lucru in revisal si daca e posibil acest lucru?



Va multumesc,

Adaugata in: Resurse umane
Lavinia Popescu
 User  Lavinia Popescu
a intrebat la 07 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2015
Art. 45. [detaÃ…??area]
DetaÃ…??area este actul prin care se dispune schimbarea temporarÄ?? a locului de muncÄ??, din dispoziÅ£ia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executÄ??rii unor lucrÄ??ri în interesul acestuia. ÃŽn mod excepÅ£ional, prin detaÃ…??are se poate modifica Ã…??i felul muncii, dar numai cu consimÅ£Ä??mântul scris al salariatului.
Salariatul nu va incheia cu angajatorul catre care este detasat un contract individual de munca. In plus, actualul contract de munca pe care salariatul detasat il detine nu poate fi obiectul niciunui act aditional incheiat de angajatorul in favoarea caruia se detaseaza.
Angajatorul de baza inregistreaza in Revisal suspendarea contractului de munca a salariatului detasat si completeaza urmatoarele informatii obligatorii:
-Data de inceput a suspendarii de la care intra in vigoare suspendarea, respectiv data consemnata in decizia de detasare anexata in dosarul personal al salariatului;
-Data de incetare a suspendarii â???? estimata la care detasarea isi inceteaza efectele asupra CIM, respectiv data consemnata in decizia de detasare;
-CUI, denumire si nationalitate angajator catre care se face detasarea si unde salariatul va presta munca.
Termenul este de 19 zile lucratoare de la ziua anterioara datei la care decizia isi produce efectele.
Angajatorul de baza va inregistra in Revisal si incetarea detasarii (data de incetare), respectiv prima zi in care salariatul isi reia activitatea la locul de munca initial.
Angajatorul de baza are obligatia de a completa si depune formularul 205.
Deoarece nu incheie cu salariatul un contract de munca, angajatorul catre care se face detasarea nu are nicio obligatie de operare in Revisal.
Deoarece se dispune in interesul angajatorului la care urmeaza sa se efectueze, detasarea presupune existenta unui acord intre cei doi angajatori implicati.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024