ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi salariale garantii oprite si neinregistrate in contabilitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Sotul meu a lucrat la firma C&I GRUP INTERNATIONAL SRL, sofer, timp de 1 an si jumatate, perioada in care i s-a oprit 100 lei/lunar, ca si garantie.
In momentul cand a plecat, si-a dat demisia, angajatorul a refuzat si refuza in continuare, sa ii dea garantia inapoi in suma de 1400 lei, pe motiv ca nu am nicio dovada ca s-au oprit acesti bani, sotului meu cat si celorlati soferi.
De mentionat este faptul ca aceasta garantie nu este evidentiata in contabilitate, tocmai di ordinul patronului, Avram Constantin.
Am avut nenumarate convorbiri telefonice, chiar am fost la dumnealui la sediul firmei, si refuza inapoierea garantiei, ba mai mult , ma ameninta si ma injura ca la usa cortului.
Va rog, sa ma credeti, am facut sesizare la ITM-BUCURESTI, si nu am primit niciun raspuns.
Ajutati-ma si spuneti-mi va rog, mai pot recupera acesti bani?
Unde sa ma mai adresez?
Mentionez ca adresez eu aceasta intrebare si rugaminte, deoarece sotul meu, este plecat de putin timp, sa lucreze in Italia, iar eu am procura notariala ca sa il reprezint.
Va multumesc!

Daniela Grigore
 User  Daniela Grigore
a intrebat la 11 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului DANIELA GRIGORE la 15 Sep. 2014
Daca aveti o inregistrare a convorbirii telefonice (si chiar daca nu aveti, ea poate fi obtinuta de la compania de telefonie in mod normal) poate fi folosita ca dovada asupra amenintarilor primite. Si cu atat mai mult cu cat exista si alte declaratii asupra aceleiasi fapte, exista martori care pot confirma, deci si acestia au rolul de dovezi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului DANIELA GRIGORE la 15 Sep. 2014
Mergeti in instanta de judecata si eventual si la politie, pentru acea amenintare. Este ilegal ce face angajatorul, pentru ca acele sume sunt retinute ilegal. Dovada o poate face chiar un extras de cont sau state de plata daca exista unde netul apare mai mic cu 100 de lei fata de cat ar trebui sa fie. Nu este ilegala poprirea pusa pe un drept al salariatului, adica salariul, insa ea nu se pune in orice conditii. Este necesara interventia instantei, o decizie judecatoreasca etc. Nu decide angajatorul, fara niciun fel de document la baza, sa faca acest lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Grigore
 User Daniela Grigore
a raspuns userului adriana iancu la 13 Sep. 2014
Buna ziua!
Multumesc, pt raspuns.
Nu exista niciun document care sa ateste acest lucru, adica oprirea unei sume de bani ca si garantie, nu exista nici in contabilitate reflectat acest lucru.
Tocmai pe acest fapt se bazeaza si angajatorul, respectiv dl Avram Constantin, mi-a spus ca nu am dovezi si ca daca mai indraznesc sa cer acesti bani, sa am grija pe unde merg si eu si fiica mea.
Contabila, casierul ceilalti soferi au recunoscut oprirea garantiei, dar dnul Avram a spus ca face ce vrea el in firma lui.
Nu mai stiu ce sa fac!?
Unde sa ma adresez, pt ca eu cred ca acesti bani trebuie inapoiati , din moment ce pe fisa de lichidare scrie ca "angajatul la data incetarii activitatii, nu are debite"
Ilegal este faptul ca nu se inreg. in contabilitate si tot ilegal este sa pui poprire pe un drept al angajatului.
Va multumesc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2014
Angajatorul, dupa incetarea raportului de munca, are obligatia de a va elibera in termen de 10 zile de la aceasta data carnetul de garantii. Pe baza lui mergeti si ridicati suma depusa drept garantie. Exista un contract de garantie incheiat cu angajatorul? Trebuie sa existe un document care sa sustina retinerea garantiei.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024