ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Eroare salariu brut!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

De curand, din intamplare am observat ca un salariat al firmei noastre angajat din noiembrie 2012, a fost incadrat in CIM cu 700 lei minimul pe economie la vremea respectiva, insa in programul de contabilitate, doamna care a operat inregistrarea ia trecut 800 lei brutul in loc de 700 lei. Asadar domnul respectiv din noiembrie 2012 si pana in prezent a aparut pe statul de plata cu 800 lei brutul. La data de 1 februarie eu am facut modificarile tuturor angajatilor care avea 700 lei la 750 lei minim pe economie, insa deoarece domnul aparea cu 800 lei brutul nu am stiut ca in Revisal apare cu 700. Mentionez ca eu lucrez in firma aceasta doar din luna ianuarie 2013. Evident colega de la contabilitate a operat gresit inregistrarea, prin urmare nu am situt ca si in cazul domnului respectiv trebuie modificat in revisal din 700 lei in 750 lei. Luna aceasta, trebuie sa ii modific domnului respectiv brutul la 800 lei, ca urmare a absolvirii unui curs de calificare si in baza unor reglementari interne. Cum pot rectifica greselile? Mentionez ca in Revisal apare cu 700 lei desi in mod corect trebuia sa apaara 750 de lei incepand cu data de 1 februarie 2013. Acum ce mai pot face? sa ii fac modificare de la 700 la 800 in revisal si sa mentionez la alte detalii ceea ce s-a petrecut...sau?

Va multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Maria Liber
 User  Maria Liber
a intrebat la 08 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2013
Inteleg ca greselile apar pe statul de plata, iar acolo nu prea aveti cum sa schimbati, eventual sa depuneti declaratii rectificative daca si acelea au fost transmise gresit si sa refaceti statele de plata. Daca in Revisal apare cu 700 de lei, ar trebui sa i se fi modificat pana la finalul lunii februarie noul salariu, deci cu acest element sunteti putin in urma si foarte probabil ca aceasta gresala sa vi se atribuie cat timp lucrati din ianuarie pe post si aveati in responsabilitate si operarea in Revisal. In Revisal puteti opera modificarea la 750 de lei, cu o adresa catre ITM in care sa explicati ca a fost o gresala interna de operare pe care ati depistat-o acum si sa ii platiti salariatului diferenta de salariu, daca nu a primit-o deja, apoi operati si modificarea la 800 de lei in baza actului aditional intocmit ca urmare a absolvirii cursului. Sper ca am inteles bine problema. Puteti inainte de a face toti acesti pasi sa solicitati si o solutie din partea celor de la ITM, ca sa fiti sigura suta la suta de pasii parcursi.

Inca ceva, vedeti sa nu aiba ceva sporuri incluse in salariu, ar fi si asta o posiblitate. Salariul brut inseamna salariul de incadrare plus sporuri sau alte adaosuri.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni G Stancu Gratiela Petrescu adriana iancu Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024