ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Evaluare. In ce conditii se face evaluarea?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost evaluat, fara stirea mea, de catre persoane care nici nu m-au vazut la fata, mi s-a dat rezultatul si mi s-a zis sec: SEMNEAZA! Mentionez ca nu am fost prezent la evaluare - asa cum zice legea, nu am completat nici un chestionar sau dat vreun test de aptitudini, nimic! Am refuzat fireste. Am auzit de la altii ca unii angajatori PROFESIONISTI din cale afara mai obisnuiesc sa arunce cate o semnatura pe evaluari facute la plesneala, fluturasi, concedii, etc. De ce nu ar face si angajatorul meu asa ceva, motiv sa ma dea afara?
Mentionez ca in cateva randuri m-am certat cu superiorii pentru corectitudinea cu care trateaza niste lucruri, deci pot zice ca sunt oarecum incomod.

As dori sa stiu cine si in ce conditii are voie sa faca evaluarea? Ce pregatire trebuie sa aiba, ce grad de interactiune cu mine trebuie sa aiba, sau este suficient sa iei pe unul de la istorie, sa-i pui niste chestionare in brate, si ala doar sa le aplice, si sa iti dea niste rezultate " istorice ", ca parca asa ochiometric as parea ca nu ma potrivesc pe post.

De asemenea am pregatire in partea de evaluare, iar dintre colegii de pe acelasi nivel ierarhic, sunt singurul cu o astfel de pregatire, si aici nu ma refer la cursuri platite de 30 ore, unde te intelegi cu profesorul si ala luat de la geografie si facut mare trainer/evaluator peste noapte, sa-ti puna nota mare ca sa iei si tu o diploma, si zic eu, am notiuni peste entry level despre cum se face o evaluare, pasi prin care eu nu am trecut la asa zisa evaluare a carei fisa de rezultate, proaste evident, mi s-a dat spre semnare.

Adaugata in: Resurse umane
Un Actor Radulescu Mihai
 User  Un Actor Radulescu Mihai
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului un actor Radulescu Mihai la 18 Oct. 2012
In niciun caz nu se ajunge la inchisoare pentru o evaluare incorecta sau abuziva.

Eu va inteleg supararea si nu contest in niciun caz existenta unor astfel de situatii si comportamente la nivelul angajatorului. Incercati sa mergeti in instanta, cu cat mai multe dovezi posibile pentru a va recastiga drepturile.

Daca situatia cu angajatorul dvs actual nu se rezolva in niciun mod incercati sa gasiti un alt loc de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Un Actor Radulescu Mihai
 User Un Actor Radulescu Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Oct. 2012
Am facut o sesizare la ITM, dar nu s-a dat curs. Imi dau seama ca daca au scapat neatinsi si nebagati dupa gratii mai marii firmei, este pentru ca au relatiile necesare in posturi cheie in cadrul organismelor de control, de aceea atunci cand i-am abordat nu am dat nume de firma, de directori, etc.

Imi inchipui ca de aceea nu mi s-a si raspuns.
Dar stiu care sunt spagile de ocupare a unui post in firma, cum se dau oameni afara doar pentru ca sunt incomozi si o bariera reala in calea spagilor si a celor care vin la 3 la program si sparg usa la terminarea programului - de atata munca probabil; stii cine a inghitit spagi din achizitii, dupa cum apar masini noi, termopane noi, pavele noi si alte fineturi menite sa-ti fure ochiul de sa crezi ca managementul este preocupat de binele angajatilor. Si asta nu numai la nivel intern, ci si in exteriorul firmei, de iti este si rusine sa zici unde lucrezi.

Probleme exista, ele sunt cunoscute la nivelul ultimului nou venit, doar ca nimeni nu indrazneste sa spuna nimic ca sa nu-si piarda locul de munca in astfel de vremuri zgribulite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului un actor Radulescu Mihai la 17 Oct. 2012
Nu este in regula, in fisa postului cat si in CIM trebuie sa apara crteriile de evaluare asa cum au fost stabilit prin RI. Faceti o sesizare catre ITM privind nerespectarea legii in ceea ce priveste evaluarare si lipsa criteriilor din contract.

Depinde ce anume inteleg ei prin vorbit mult, ar trebui calrificata acesata chestiune.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Un Actor Radulescu Mihai
 User Un Actor Radulescu Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Oct. 2012
Eu am inteles, dar in fisa mea de post, facuta asa cum se face la noi in tara, in general de indivizi care nu au treaba cu resursa umana, nu mi-au trecut decat SCOPUL fisei de post, nu indicatori, sau criterii de evaluare, si cu atat mai putin obiective de performanta clare, ci chestii de astea ambigue. In "rezultatele evaluarii" care mi s-au dat spre semnare, am aflat ca nu am spirit de echipa si vorbesc cu oamenii prea mult, asta in conditiile in care lucrez cu oameni, chiar am in subordine, si sunt tributar ideii ca mai bine vorbesti cu omul, si-i explici clar ce vrei de la el, decat sa-i trasezi sec o sarcina si sa-i zici: nu ma intereseaza ce si cum faci, daca nu iese cum vreau eu ai plecat. Din pacate, am vazut si la alte firme, private sau de stat, unde pe sefi nu ii intereseaza activitatea departamentului, de angajatii din subordine, nu colaboreaza cu ei, in schimb vrea rezultate, pe care si le asuma independent daca sunt laudate, si le azvarle in spinarea celorlalti daca acestea nu sunt "bune" in opinia lor.
Sefii la noi au numai drepturi si merite, obligatiile si vina este mereu a celorlalti, mie mi se pare rusinos si neprofesionist la urma urmei, sa iau bani ca-s sef, si sa-mi jignesc angajatii pentru ca doar asa imi pot masca neprofesionalismul, sa le dau o fisa de post si sa nu ma intereseze altceva, ca sa pot sa-mi vad de interesele personale. Pai daca eu in timpul programului, fac asta, de ce as avea pretentii de la un angajat sa lucreze bine, cu spor, cu pasiune...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Oct. 2012
Evaluarea trebuia sa respecte criteriile stabilite prin CIM si RI. Verificati din nou ce cuprind aceste documente si in ce masura s-au respectat. Ele se stabilesc la nivelul angajatorului si in functie de postul ocupat, de sarciniile si obiectivele de atins ale salariatului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2012
Evaluarea salariatului se poate face foarte usor fara sa completati un chestionar anume dvs. Ea are in vedere rezultatele obtinute, performantele dvs, care nu se evalueaza prin completarea de catre dvs a unui chestionar de evaluare. Dvs aveti insa dreptul sa contestati acea evaluare daca sunteti de parere ca nu este in regula, iar ea se va relua. Daca in urma activitatilor derulate se constata ca nu ati atins rezultatele dorite, se poate considera ca nu sunteti potrivit pe post. Depinde si ce contine acea evaluare, ce scrie in formular ca ati facut sau nu.

Va inteleg si imi dau seama ca exista o suparare destul de mare, insa nu e cazul sa generalizam. Cred ca sunt destul de multi specialisti in domeniu si care nu pot fi pusi in aceeasi "oala" cu cei pe care dvs ii considerati incorecti.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024