ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Expirarea contractului de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,


Sunt insarcinata in 5 saptamani. Am un contract de munca pe perioada determinta care expira luna aceasta , in data de 31 mai 2014.
Va rog sa imi spuneti daca dupa expirarea contractului pot beneficia de somaj, sau de ajutor de la stat pentru a primi dupa nastere indemnizatia pt ingrijire copil. De asemeni, va rog sa imi spuneti daca eventualul ajutor de la stat este influentat de salariul avut in perioada in care am lucrat.

Multumesc.

Flower Flower
 User  Flower Flower
a intrebat la 06 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2014
Puteti intra in somaj dupa expirarea contractului de munca, atat timp cat indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei la care veti depune solicitarea la AJOFM. Din perioada de somaj puteti intra in concediu medical si in concediul pentru maternitate, apoi in crestere copil. Aceste concedii suspenda perioada de somaj cat timp sunt acordate in decursul ei, aceasta putand fi reluata ulterior la cererea beneficiarului. Somajul si medicalele se vor lua in calcul pentru acordarea concediului crestere copil. Important este ca prin cumularea lor cu perioadele de venit sa rezulte cele 12 luni anterioare date nasterii copilului, in decursul carora sa aveti veniturile mentionate. Daca aveti pauze mari in cele 12 luni nu veti primi indemnizatie si concediu crestere copil. Statul nu va acorda niciun ajutor ca sa puteti intra in crestere copil. O portita ar fi sa contribuiti la pensie, prin contract incheiat direct cu Casa si sa va completati cele 12 luni astfel, daca veti avea pauze. Dar cel mai simplu este sa intrati in somaj si din somaj in medicale, prelungind perioada acorata pana intrati in prenatal.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu George Andreescu G Stancu alexei delimart Marius Ion violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024