ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Fuziune prin contopire - contracte suspendate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutor in legatura cu o problema.
Ce se intampla in cazul a 2 societati care fuzioneaza prin contopire ? Stiu ca societatea noua va prelua salariatii ambelor societati radiate, le va inceta contractul cu explicatia TRANFER si toate celelalte date necesare.
Dar in cazul contractelor de munca suspendate pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani, cum se poate face transferul acestora in Revisal deoarece la sectiunea "incetare contract individual de munca" nici macar nu imi vede contractele suspendate ? Acelora cum le voi putea face transferul ?

Va multumesc

Adaugata in: Resurse umane
Andreea Enache
 User  Andreea Enache
a intrebat la 19 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Nov. 2014
Codul muncii republicat

Art. 173
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 174
Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.

Vedeti si LEGEA Nr. 67 din 22 martie 2006 privind protecţia drepturilor salariaţilor ?n cazul transferului ?ntreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2014
Recunosc ca nu am auzit pana acum de notiunea aceasta de fuziune prin contopire.

Insa in cazul unei cesiuni intre doi angajatori, cesionarul va prelua contractele de munca existente la data cesiunii, asa cum se prezinte ele. Cesiunea nu poate fi motiv de concediere a salariatilor deja existenti in unitatea cesionata. Se vor prelua inclusiv contractele de munca suspendate. Se inceteaza contractele in Revisalul cedentului, a firmei care va fi preluata, iar ca temei se va trece transferul catre alta unitate. Iar cesionarul va introduce in Revisalul sau datele angajatilor preluati.

Alte intrebari despre Resurse umane