ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!

Sunt angajata pe perioada determinata a 2-a prelungire pana la data de 01.08.2012. Care sunt urmarile in cazul in care solicit incetarea raportului de munca la zi, inaintea expirarii contractului, iar angajatorul imi aproba cererea doar cu preaviz de 20 zile lucratoare? Se poate transforma demisia in concediere avand la baza absentele nemotivate?

Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Iuliana Tolan
 User  Iuliana Tolan
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Mai. 2012
Chiar si in cazul in care inca nu ati inaintat demisia dar intentionati, o cerere de incetare cu acordul partilor poate fi respinsa de angajator. In situatiile de incetare din initiativa angajatului preavizul reprezinta un avantaj al angajatorului, timp in care el va putea gasi o alta persoana care sa ocupe postul dupa plecarea dvs., astfel incat el sa nu ramana descoperit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2012
Angajatorul nu are obligatia de a accepta incetarea cu acordul partilor, in situatia in care ati inaintat deja demisia. Astfel daca el respinge cererea pentru incetare acordul partilor aveti obligatia de a respecta preavizul conform legii, preaviz ce trebuie sa apara in zile lucratoare. Nerespectarea lui poate determina angajatorul sa va sanctioneze disciplinare, in urma unei cercetari disciplinare, pentru absente nemotivate. Caz in care demisia se poate transforma in concediere. Pe perioada preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2012
Puteti sa faceti cerere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor, articolul 55 b, din codul muncii republicat. Daca nu va aproba, puteti ca dumneavoastra sa va depuneti demisia. Perioada de preaviz pentru persoanele care ocupa functii de executie este de cel mult 20 zile lucratoare. De fapt va uitati in CIM-ul dumneavoastra si vedeti cate zile de peaviz ati negociat in caz de demisie. Decizia de incetare CIM se emite dupa data expirarii preavizului. Practic nu aveti motive sa va temeti de incetarea CIM pe disciplinar.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024