ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul angajarii unei persoane cu durata determinata din data de 24 septembrie 2012, anuntat la ITM din data de 21 septembrie 2012, cum se raporteaza in REVISAL ca angajatul respectiv nu a lucrat nici o zi (hotararea conducerii) si va desfasura activitatea la o subunitate a institutiei, care are alta parola la Revisal, deci la randul lor trebuie sa faca raportarea la ITM. Se face decizie de incetare cu data de 24 sau se poate corecta la contract data sfarsit activitate si se considera incetare de drept fiind) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata?
Multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Anna Tatar
 User  Anna Tatar
a intrebat la 24 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2012
Art .11 din HG 500 DIN 2011
Inspectia Muncii adopta solutia tehnica privind registrul in forma electronica si aplicatia informatica pentru completarea si transmiterea registrului de catre angajatori.
(2)Inspectoratul teritorial de munca distribuie aplicatia informatica angajatorilor care au obligatia de a infiinta si transmite registrul.
Vedeti dumneavoastra contractele de munca se incheie intre angajatori persoane juridice sau fizice si salariati. Chiar daca au competente pentru raportare REVISAL, sucursalele nu pot incheia contracte de munca pentru ca nu au personalitate juridica.
In contractul individual de munca la Locul de munca se trece sediul social al firmei sau dupa caz sucursala, punctul de lucru la care salariatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea.
Eventuale modificari ale locului de munca se opereaza cu acte aditionale aduse la CIM in baza art 41 din codul muncii.
In art. 11 din HG 500 DIN 2011, ITM distribuie REVISAL angajatorilor si nu sucursalelor, acestea din urma nu sunt angajatori.
In cazul prezentat de dumneavoastra, ar trebui operat un act aditional de modificare a locului de munca.
Va spun sincer ca in cazul angajatorilor cu sucursale care au competenta de raportare pe plan teritorial, lucrurile nu sunt lamurite. Transferul salariatilor de la sediu social la sucursale si invers nu sunt clare. Pe aceasta cale, chiar rog persoane care sunt in cunostinta de cauza sa vina cu completari.
Incercati o intrebare la ITM, pentru ca ei gestioneaza cel mai bine acesta problematica.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024