ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare cim inainte de terminarea CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o salariata care este in concediu de crestere copil (pana la data de 22.01.2015), dar ea a depus cerere de reluare a activitatii si cerere de incetare cu 1 luna mai devreme (sotul ei nu indeplineste conditiile pentru acordarea CIC). O sa mai beneficieze de indemnizatie (inca 1 luna ) daca ii accept cererea de incetare? Cum o poate afecta acest lucru?

Adaugata in: Resurse umane
Elena Cristina
 User  Elena Cristina
a intrebat la 22 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elena Cristina la 30 Dec. 2014
Incetarea CIC mai devreme este una, a contractului este alta. Daca este vorba de incetarea CIC la cerera ei cu o luna mai devreme de termen atunci, pe baza venitului realizat, beneficiaza de stimulent de insertie la cerere pentru luna ramasa. Dar daca solicita doar incetarea CIM ea poate primi indemnizatia in continuare fara probleme.

Clarificati mai intati ce fel de incetare este si apoi veti putea sti care este solutia in cazul ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Dec. 2014
OUG 111/2010:
"Dreptul la indemnizaţii se suspendă ?ncep?nd cu ziua următoare celei ?n care beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a ?mplinit v?rsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani ?n cazul copilului cu handicap".
"Beneficiarul drepturilor trebuie să comunice Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială orice modificare intervenită ?n situaţia sa, de natură să determine ?ncetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, ?n termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia;"
Cred ca in situatia salariatei dumneavoastra vorbim despre cererea de incetare a suspendarii facuta mai devreme nu despre incetarea contractului de munca. Salariata a renuntat la indemnizatie odata cu aceasta solicitare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Cristina
 User Elena Cristina
a raspuns userului adriana iancu la 23 Dec. 2014
Cu tot respectul...raspunsul dvs nu-mi raspunde la intrebare! Ea nu a stiut acest lucru, a venit direct cu cererea de incetare a activitatii, ulterior desfacerii contractului am aflat ca sotul nu indeplinea conditiile pentru acordarea concediului. Eu intreb daca ea o sa mai primeasca in continuare indemnizatia daca i-am desfacut contractul mai devreme!!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Dec. 2014
HG nr. 57/2012 care obliga parintele care nu a solicitat concediul de crestere a copilului sa efectueze cel putin o luna din durata totala a acestuia se aplica numai in situatia in care ambii parinti au dreptul la indemnizatia de crestere copil.
Daca tatal nu are acest drept, mama va efectua intreaga durata a concediului de crestere a copilului pentru care a optat.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024