ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata cu perioada determinata din data de 05 martie 2013 , pana la data de 05 martie 2014 (1an). Dupa calculele medicilor trebuie sa nasc la sfasitul lunii Martie, dupa incheierea contactului. Inainte de a lucra la aceasta firma am mai lucrat 2 ani fara a exista pauza intre cele 2 angajari.
Ma intereseaza daca voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilui, in conditiile in care la data nasterii eu nu voi mai fi angajata.
Va multumesc anticipat!

Florentina Buric
 User  Florentina Buric
a intrebat la 19 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florentina Buric la 24 Sep. 2013
Firma nu "va da" in somaj, dvs solicitati acordarea indemnizatiei la Agentia Fortelor de Munca de care apartineti. Angajatorul va va elibera o adeverinta tip cu stagiul de cotizare la somaj si decizia de incetare a CIM, impreuna cu adeverinta de vechima, documente din care va reiesi ca incetarea a avut loc din motive neimputabile dvs ca sa puteti primi somaj. Cu dosarul complet pentru somaj mergeti la Agentie si solicitati acordarea indemnizatiei

Lista documentelor necesare o gasiti pe site-ul Agentiilor de somaj, de exemplu aici http://www.ajofm-bv.ro/index.php?c=luare
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florentina Buric
 User Florentina Buric
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Sep. 2013
Buna ziua.Mai am o intrebare.Pot sa intru insomaj imediat dupa incetarea contractului de munca?Fara ca firma sa ma dea in somaj?Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2013
Da, veti putea beneficia. Puteti intra in concediu prenatal inainte sa inceteze contractul de munca iar dupa incetare sa mergeti la casa de sanatate cu certificatul medical ca sa fiti preluata in plata, iar aceata perioada se va lua in calcul pentru stabilirea dreptului la concediu si indemnizatie crestere copil. Puteti beneficia si de concediu pentru lauzie, aveti acest drept conform legii, statutul de asigurat fiind pierdut din motive neimputabile dvs ca salariat si nasterea avand loc in maxim 9 luni de la data pierderii statutului.

O alta vairanta ar fi sa intrati in somaj imediat dupa incetare si din somaj sa continuati conceidul de maternitate, suspendand somajul.. Tot din somaj, dupa ce efectuati concediul de lauzie obligatoriu, intrati in concediul pentru crestere copil care va duce de asemenea la suspendarea somajului.

Puteti merge insa doar pe varianta concediului de maternitate. Daca intre timp vi se prelungeste contractul de munca atunci nu vor fi cu siguranta probleme.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024