ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistarare revisal absenta nemotivata + desfacere cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

As dori sa ma ajutati, va rog, privind un caz foarte special pentru mine. M-am documentat din 10 parti si tot nu inteleg, in cele ce urmeaza am sa punctez in detaliu cazul:

Avem un angajat din data de 15.02.2013, acesta in data de 12.03.2013 a prezentat un concediu medical initial in forma originala valabil pana in data 18.03.2013 (atunci v-am intrebat daca el poate beneficia, intrucat nu ne-a putut prezenta nici o adeverinta care sa ateste ca a lucrat inainte sa se angajeze la noi sa aiba cotizatia necesara. Nu a fost nici in somaj). l-am anuntat ca nu i se va plati aceste zile. In data de 19.03.2013 - 31.03.2013 ne-a prezentat un alt certificat medical initial , un xerox. Am asteptat pana la finalul lunii sa ne aduca si originalul, pentru ca atunci ar fi avut minim o luna de cotizatie, insa de atunci nu mai dam de el, fiind contactat si telefonic. Nu putem sa luam legatura cu el, din 01.04.2013 lipseste nemotivat, in data de 03.04.2013 l-am convocat pentru cercetare disciplinara pentru data de 08.04. Nu s-a prezentat.

Ce trebuie sa fac?
Sa inregistrez CIM in revisal cu suspendare din 19.03 pana in 29.03 cu articolul 51 al. 2 (absente nemotivate); pe urma sa intocmesc o alta decizie de suspendare pe perioada cercetarii disciplinare din 03.04 pana 09.04 si de azi 10.04 pot sa ii desfac CIM cu articolul 61 (disciplinar)?

Sincer, nu stiu!
Va multumesc din suflet pentru rabdare, promtitudine si sprijin!
Cu stima, krisztina!

Adaugata in: Resurse umane Revisal
Krisztina Bene
 User  Krisztina Bene
a intrebat la 10 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului krisztina bene la 10 Apr. 2013
Cu multa placere, mult succes si sa ma tineti la curent cu rezultatul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Krisztina Bene
 User Krisztina Bene
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Apr. 2013
Va multumesc din suflet respectuos ,va doresc o zi minunata ,va pup
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2013
Aveti cateva detalii noi din cate vad eu, si care, din punctul meu de vedere, va ajuta. Si anume: concediul lui, asa cum vi l-a comunicat, s-a incheiat pe data de 31.03.2013, data pana la care ar fi trebuit sa vina cu certificatul in original. Si totodata din data de 01.4 el trebuia sa se prezinte la lucru. De aici mai departe aveti absente nemotivate, din data de 01.04 pana in prezent, salariatul neprezentandu-se la lucru. Angajatul dvs a fost convocat pentru cercetare disciplinara ca urmare a acestor absente, presupun, a semnat pentru primirea ei dar nu s-a prezentat. Caz in care legea va permite sa dispuneti direct sanctiunea disciplinara, fara a mai parcurge pasii cercetarii. Absentele nemotivate le operati in Revisal in baza unei decizii de suspendare ca urmare a lor. Sunteti in regula ca termen, pentru ca suspendarile se opereaza in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Transmiteti si salariatul decizia de incetare dupa ce o intocmiti si o operati in Revisal, prin posta cu recomandata, in maxim 5 zile de la emitere. Ea va produce efecte de la data comunicarii ei.

Art. 251 - Codul muncii republicat:
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Art. 252
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Daca doriti sa aveti o si mai mare certitudine luati legatura direct cu inspectorii ITM sa va comunice si solutia lor.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024