ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

inregistrare in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma puteti lamuri, va rog frumos, ce insemna la inregistrarea in Revisal "data la care produce efecte" in cazul in care incheiem CMIdata angajarii sau data incheierii contractului si in cazul in care facem o corectie data la care facem corectia sau data de la care trebuia sa apara datele corecte?

Adaugata in: Resurse umane
Laura Rusen
 User  Laura Rusen
a intrebat la 28 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Tudor
 User Mihaela Tudor
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Apr. 2012
Buna ziua,

Aceasta este si problema mea. Data la care produce efecte CIM. am vazut ca sunt care considera ca data la care produce efecte CIM este data semnarii si altii care considera ca este data la care incepe activitatea. Pana acum si eu am completat in Revisal ca fiind data care este semnat, insa cautand mai mult astazi am gasit pe site-ul ITM Hargita de exemplu ca data la care produce efecte este data cand angajatul incepe activitatea. Nu stiu ce sa fac. Miercuri sunt chemata la ITM la un control , printre care si Registrul de evidenta al salariatilor. Si inca nu sunt lamurita care este data la care produce efecte... eu stiu ca CIM intra in vigoare la data semnarii lui. Iar data la care produce efecte este data cand CIM intra in vigoare. Iar in Revisal cand adaugi un contract este o casuta separata unde se mentioneaza data la care incepe activitatea. Astept un raspuns. Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
In completarea celor anterioare, si in alte documente intocmite la CIM, precum deciziile de suspendare sau alte decizii, apare mentionata o data la care prevederile din decizie isi produc efectele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
In actele aditionale de regula se stipuleaza care este data de la care se produc efectele, respectiv de la care intra in vigoare sau se aplica modificarea respectiva.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Data la care produce efecte este fie data semnarii contractului, in cazul CIM, fie data mentionata in document, in cazul in care vorbim de acte aditionale la contract sau alte documente diferite de CIM. Mai explicit, daca spre exemplu incheiati un CIM in data de 28.03.2012 iar salariatul, conform contractului, urmeaza sa inceapa activitatea in data de 02.04.2012, data la care contractul isi produce efectele este cea a semnarii, 28.03.2012, data ce figureaza si in subsolul contractului. Inregistrarea contractului in Revisal se face cel tarziu in ziua lucratoare anterioara celei in care salariatul urmeaza sa inceapa activitatea, in nici un caz in prima zi de lucru. Vedeti art. 4 alin 1 litera a din HG 500/2011.

Corectia se face imediat ce luati cunostinta despre ea. Daca va referiti la modificare, data la care se produc efectele este cea mentionata in cuprinsul documentului care sta la baza modificarii drept data la care se produc efectele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Un CIM incheiat, trebuie inregistrat in REVISAL cel mai tarziu in ziua lucratoare inceperii activitatii de catre salariat art 4,alineatul 1 litera a din HG 500/2011.Incheierea CIM, deci inregistrarea acestuia i registrul de corespondenta a angajatorului poate sa preceada datei angajarii inserata in cuprinsul acestuia.In orice caz CIM nu trebuie inregistrat ulterior datei de angajare a salariatului.
In ce priveste corectia, aceasta se face la data la care angajatorul a luat la cunostinta de inregistrarea eronata art 4 alineatul 3 din HG 500/2011.



Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024