ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Legislatia muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Se poate incadra un asistent medical cu studii superioare pe un post inferior si anume un post de asistent medical debutant cu postliceala.Mentionez ca postul este prins in statul de functii cu postliceala,si anuntul specifica clar la conditii de participare ca trebuie sa aiba postliceala,iar la dosarul de inscriere se cere diploma de postliceala.E posibil sa primesc acest dosar,chiar daca postul a fost bugetat pe studii postliceale.Totodata mai adaug aici ca salarizarea e diferita la cei cu postliceala decat la cei cu studii superioare.sa presupunem ca ar lua concursul cel cu studii superioare,eu cum il platesc pe studii cu postliceala ca asa e postul meu in statul de functii.Conform prevederilor legale in vigoare,din cate stiu eu zice ca nu ai voie sa il platesti sub nivelul studiilor,iar codul Muncii precizeaza ca angajatul nu are dreptul sa renunte la beneficiile ce ii sunt recunoscute prin lege.In concluzie chiar daca ar da el declaratie pe propria raspundere ca accepta sa fie platit pt.un post inferior,aceasta declaratie ar fi lovita de nulitate!Va multumesc anticipat!

Elisabeta Manoiu
 User  Elisabeta Manoiu
a intrebat la 14 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Dec. 2012
Le nivelul institutiilor bugetare se tine cont de nivelul de studii si experienta, in functie de care se acorda gradatii, daca acest lucru este prevazut in acte normative speciale.

Nu stiu sa fie precizat nimic despre acea declaratie de care vorbiti in Codul muncii, sunt mentiuni legate de retinerile din salariu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Dec. 2012
Incadrarea se face in functie de cerintele postului, in codul muncii nu apare nicaieri precizat ca o persoana cu studii superioare nu poate fi incadrata pe un post pentru studii medii, cat timp indeplineste conditiile de ocupare a postului. Daca persoana in cauza va prezinta diploma solicitatata, de postliceala, chiar daca are studii superioare el poate participa la concurs. In cazul asistentilor medical insa, din cate am inteles de la persoane din domeniu, intr-adevar ar putea exista aceasta conditie a angajarii conform studiilor, dar trebuie sa confirmati si cu institutiile abilitate, Ministerul muncii sau colegiul medicilor.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024