ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Medicii de medicina muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intrebare:

Daca medicul de medicina muncii trece in raportul de evaluare scurtarea programului de munca de la 8h la 6h, de exemplu al unei salariate cu sarcina eminenta de avort (desi, conform dovezilor date de medicul specialist, salariata nu are voie efort fizic, sa stea in pozitia ortostatica sau sezut 8h si trebuie sa aiba pauze de 1 ora pe durata programului), medicul de familie poate sa ii dea concediul de risc maternal sau nu?

Daca, conform acestui raport dat de patron, elaborat impreuna cu doctorul de medicina muncii, salariata pune in pericol sanatatea fatului sau sau a sa, cine este direct raspunzator de urmari?


Adaugata in: Resurse umane
Anca A.m.
 User  Anca A.m.
a intrebat la 31 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2012
Daca in urma raportului de evaluare se constata ca exista riscuri privind sarcina sau sanatatea mamei salariate, atunci se poate acorda concediu de risc maternal de catre medicul de familie, la recomandarea medicului de medicina muncii.

Pentru eventualele probleme (afectarea sanatatii salariatei, sau chiar a fatului) direct raspunzator va fi angajatorul dar si medicul de medicina muncii, fiind si el implicat in elaborarea raportului si stabilirea posibilelor riscuri determinate de tipul de activitate sau de conditiile de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024