ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

mod aplicare OUG 96/2003


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei spete.
Sunt responsabil cu intocmirea programului de munca intr-o sectie de spital.Am o colega care a nascut la inceputul lunii august,si a inceput serviciul la 01.11.2011.A fost la RUNOS si a facut cerere pentru programul de alaptat. Initial sefa de la RUNOS i-a eliberat o decizie cu 3 ore lipsa din program, decizie ce i-a fost ulterior contestata de juristul unitatii- conf.OUG trebuie sa stea 2 ore si nu 3.La noi in sectie se intocmeste program de 12 cu 24 si aceasta colega reclama numarul de ore suplimentare ca fiind prea micdeci bani mai putini in comparatie cu numarul de ture lucrate.
Concret asistenta respectiva lucreaza un numar de 15 ture in timpul lunii si are un numar de 36 ore de sambata si duminica.Colegele ei reclama si faptul ca conform deciziei de la RUNOS ea nu este prezenta nici la predarea si nici la preluarea turei, reclamand acest fapt la conducerea unitatii care nici pana la aceasta data nu a dat un raspuns la urmatoarele intrebari pe care vi le adresez dvs in speranta primirii unui raspuns urgent si promt:
-cine hataraste numarul de ore de sambata si duminica-asistenta sau cel ce intocmeste programul de munca;
- este legal ca asistenta respectiva sa aiba numar egal de ore de sambata si duminica la fel cu ceilalti, care nu pleaca mai devreme acasa;
- este legal intocmirea unui program separat ,de 8 ore, numai la tura de zi,program 07-15, fara sambete si duminici pentru asistenta beneficiara a OUG 96/2003 si cine trebuie sa hotarasca acest lucru.
Multumesc anticipat


Camelia Florin
 User  Camelia Florin
a intrebat la 09 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024