ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Model adresa salariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Am urmatoarea problema :
- 3 salariati pozitia muncitori, au fost disponibilizati si le-a incetat cim-ul cu 09.01.2013.
Acum in cadrul societatii avem locuri vacante de muncitori.
Stiu ca in primul rand trebuiesc rechemati salariatii care au fost disponibilizati de pe locurile respective si ca trebuie sa avem confirmarea ca le-am comunicat acestora despre locurile vacante disponibile ale societatii.
Ma puteti ajuta cu un model de notificare , informare, adresa ....pe care as putea sa o transmit salariatiilor cu confirmare de primire???

Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Brasoveanu Alina
 User  Brasoveanu Alina
a intrebat la 04 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Feb. 2013
Din practica instantelor de judecata, la nivelul proceselor de contestare a deciziilor de concediere s-a stabilit ca ar trebui indeplinita aceasta obligatie si de catre angajatorii care dispun concedieri individuale, nu doar in cazul celor colective si nu doar pentru cele care au la baza o necorepundere profesionala sau fizica.

In notificarea de preaviz includeti si posturile vacante pe care i le propuneti si posturile vacante. Daca vrei sa intocmiti o comunicare separata, nu este un model tip.

Catre ... (salariatul X)

Va aducem la cunostinta ca in cadrul organizatiei / companiei exista urmatoarele posturi disponibile, corespunzatoare pregatirii si experientei dvs. In cazul in care sunteti de acord cu ocuparea unuia dintre aceste locuri, va rugam sa ne transmiteti confirmarea dvs in termen de ... de la data comunicarii prezentei.

Data ..........................
Reprezentant legal....................

Am luat la cunostinta ..................... (data)
Semnatura salariat...................

Daca insa anuntati salariatul privind existenta unor posturi vacante potrivite lui iar el refuza ocuparea lor foarte probabil va pierde dreptul la somaj, in cazul in care doreste sa il acceseze si se face dovada acestui refuz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
Aveti aceasta obligatie numai daca au fost disponibilizati in urma unei concedieri colective nu si in cazul concedierii individuale.
Art. 74 din codul muncii republicat
(1) In termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.
(2) In situatia in care in perioada prevazuta la alin. (1) se reiau aceleasi activitati, angajatorul va transmite salariatilor care au fost concediati de pe posturile a caror activitate este reluata in aceleasi conditii de competenta profesionala o comunicare scrisa, prin care sunt informati asupra reluarii activitatii.
(3) Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data comunicarii angajatorului, prevazuta la alin. (2), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
(4) In situatia in care salariatii care au dreptul de a fi reangajati potrivit alin. (2) nu isi manifesta in scris consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi incadrari pe locurile de munca ramase vacante.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa Marius Ion George Andreescu alexei delimart Viviana Serni adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024