ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare salariu brut


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez intr-o situatie mai delicata:
Am depus la casa de pensii dosarul pentru pensionare pe caz de boala ; in perioada 2007 pana in prezent,lucrez la o firma unde mi s-a marit salariul incepand cu 01.01.2011 pana in august 2011,inclusiv;de la 01.09.2011,salariul s-a modificat,ceea ce se poate vedea si in revisalul conform HG 500/2011.
Salariul din perioada ianuarie 2011-august 2011,nu se regaseste nici in cartea de munca si nici in revisalul vechi(unde nu exista rubrica de salariu).
Cum poate calcula casa de pensii punctajul anual daca acest salariu nu este mentionat decat in statele si raportarile depuse la ITM? mai este nevoie de o adeverinta pentru aceasta perioada sau se calculeaza in functie de stagiul de cotizare?

Va multumesc,
Aurelia Ursu

Adaugata in: Resurse umane
Lili Aurelia Ursu
 User  Lili Aurelia Ursu
a intrebat la 04 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Seres Felicia la 06 Feb. 2013
Nu aveti cum afla ce pensie veti obtine. Se poate evalua aceasta pensie prin utilizarea programului de calcul pus la dispozitie de casa de pensie pe site-ul LaPensie,com.Aveti insa nevoie de toate informatiile de care faceam vorbire in raspunsurile anterioare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Seres Felicia
 User Seres Felicia
a raspuns userului georgeta ganea la 05 Feb. 2013
Eu muncesc din iunie 1972, am cartea de munca , dar care sunt posibilitatile de a afla la cat se ridica cuantumul pensiei acum, sau daca mai lipsec acte avand in vedere ca dupa Legea 263 ar trebui sa ies la pensie in 2016 luna martie. Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Lili Aurelia Ursu la 04 Feb. 2013
Pana la data de 01,04 2001 se iau in calcul la pensie dreturile salariale inscrise in carnetul de munca si eventual adeverinte cu sporuri permanente de care ati beneficiat si nu au fot trecute in carnetul de munca pana la acea data.Ulterior acestei date ,se iau in calcul veniturile brute realizate in care intra tot si salariu de baza si sporuri de tot felul permanente , ocazionale, prime etc pentru care s-a platit contributia la CAS.
O simulare a pensiei s-ar putea face numai daca solicitati de la casa teritoriala de care apartine angajatorul certificarea stagiului de cotizare de la data de 01.04.2001 pana la data cand ati depus dosarul.

DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnmatul , domiciliat in Bucuresti, strada?????. . posesor al CI nr. Seria?????. Eliberat de Circa ????., in baza art 50 al2 din Legea263 din 2010 , va rog sa-mi eliberati contra cost,o adeverinta privind stagiul de cotizare si punctajul realizat .in perioada 01.04.2001 pana la data de?..
Anexez copie dupa CI si Chitanta nr. ?? prin care fac dovada platii taxei pentru eliberarea acestui certificat
Cu respect.
Data Semnatura OLOGRAFA
Taxa este de 15 lei.
Art. 50 din Legea 263 din 2010
(1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii sectoriale.
(2) Stagiul de cotizare se certifica si la cererea asiguratilor, contra cost. Tariful serviciului respectiv se stabileste anual de CNPP si casele de pensii sectoriale.
Daca reusiti sa obtineti de la unitate o adeverinta cu veniturile brute realizate lunar in perioada 01.04.2001 pana la zi se poate face un calcul al pensiei
Daca sunteti interesata si aveti aceste informatii ma puteti contacta pe e-mail. georgettegan@yahoo.com
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lili Aurelia Ursu
 User Lili Aurelia Ursu
a raspuns userului georgeta ganea la 04 Feb. 2013
Va multumesc pt raspuns,nu sunt inca pensionara,dosarul l-am depus pe 01.02.2013,dar va mai rog sa-mi spuneti daca raportul per salariat pe care l-am depus la casa de pensii poate inlocui adeverintele clasice care se cereau pana acum,tinand cont ca nu am beneficiat de grupe,sporuri sau prime;de asemenea daca se poate obtine o simulare a calculului pensiei deoarece ,decizia o voi primii peste 2 luni.

va multumesc ,
Aurelia Ursu
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 04 Feb. 2013
Sa inteleg ca sunteti pensionara cu grad III cu drept de munca.Informatiile din REVISAL urmaresc cu totul altceva.In plus informatiile din carnetul de munca si ulterior din REVISAL dupa data de 01,04,2001 nu mai stau la baza calculului pensiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
Punctajul se calculeaza pe baza informatiilor din declaratiile individuale depuse de angajator,In aceste declaratii lunare, aveti trecut venitul brut realizat pentru care s-a constituit si platit contributia de asigurari sociale.Nu va faceti griji, informatiile sunt contabilizate pe codul numeric personal

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024