ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificari cim


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Pe 01.06.2012 expira cateva contracte pentru care s-a hotarat sa se modifice perioada din determinata in nedeterminata.
Daca persoana care completeaza revisal este in concediu in ziua de 01.06.2012, se pot face modificari in REVISAL pe 05.06.2012 sau pe 31.05.2012?
Stiu ca orice modificare se face in termen de 20 de zile, dar fiind situatia expirarii contractului, nu vreau sa gresesc si am nevoie de sfatul Dvs.

Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Mari Mari
 User  Mari Mari
a intrebat la 28 Mai. 2012
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns userului georgeta ganea la 30 Mai. 2012
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
In sustinerea raspunsului vin cu urmatoare precizare .La incheierea CIM pe perioada determinata perioadele de proba sunt:
Art. 85 din codul muncii republicat
Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:
a 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;
b 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa intre 3 si 6 luni;
c 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni;
d 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.
La incheierea CIM pe perioada nedeterminata perioadele de proba sunt:
. 31
1 Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
2 Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
Se pot negocia alte perioade de proba
1 Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
2 Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
Deci la modificarea duratei contractului din determinat in nedeterminat nu intervine si o modificare a perioadei de proba.
Pe baza exemplului dat, sustin in continuare ca trebuie sa facem diferenta intre un CIM incheiat pe perioada determinata si un CIM incheiat pe perioada nedeterminata.
In concluzie, nu sunt de parere ca un CIM incheiat pe perioada determinata , prin act aditional sa poata fi transformat in CIM pe perioada nedeterminata
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 28 Mai. 2012
Se poate face aceasta transformare, exista in practica si este permisa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2012

Art. 86 din codul muncii republicat
1 Angajatorii sunt obligati sa informeze salariatii angajati cu contract individual de munca pe durata determinata despre locurile de munca vacante sau care vor deveni vacante, corespunzatoare pregatirii lor profesionale, si sa le asigure accesul la aceste locuri de munca in conditii egale cu cele ale salariatilor angajati cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
2 O copie a anuntului prevazut la alin. 1 se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.

Personal . nu recomand modificarea CIM incheiat pe perioada determinata in CIM pe perioada nedeterminata. Inceteaza de drept CIM incheiat pe perioada determinata si se incheie un alt CIM pe perioada nedeterminata daca aveti posturi vacante.
CIM pe perioada determinata pot fi prelungite de mai multe ori in interiorul celor 36 de luni sau pana la reluarea activitatii de catre titular.
CIM pe perioadfa determinata se incheie strict pentru motivele enuntate la articolul 83 din codul muncii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mai. 2012
Multumesc mult!
Voi itocmi actele aditionale pe 31.05.2012 si le voi opera pe 5.06.2012.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2012
Puteti intocmi actul aditional anterior datei de 1.06.2012, chiar si pe data de 05.06.2012. fiind vorba de un act aditional, acesta poate fi intocmit si operat in Revisal in maxim 19 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii. Important este ca acest act sa fie intocmit inainte de expirarea contractului pe perioada determinata.

Daca salaraitului in cauza i se intocmeste contract nou de munca, atunci acesta trebuie semnat si operat in Revisal cel tarziu in ultima zi lucratoare anterioara celei in care salariatul ar trebui sa inceapta activitatea conform noului contract. Astfel daca ar incepe activitatea conform unui contract nou in data de 02.06.2012, atunci noul contract se incheie anterior acestei date, si se opereaza in Revisal asa cum am subliniat in randurile de mai sus.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2020
In aceasta luna am depus cerere de pensie anticipata partial.In ianuarie am dreptul la pensionare la limita de varsta....[citeste mai mult]
Publicat la data 23 Nov. 2020 2 raspunsuri
Buna seara,Va deranjez in legatura cu o problema legata de obtinerea unor adeverinte pt dosarul de pensie (dosar pe care...[citeste mai mult]
Publicat la data 23 Nov. 2020 1 raspuns
Am lucrat intre anii1980-1983, 3 ani si 9 luni in mediu toxic(mercur),8ore din 8 si am primit adeverinta(acum) pt dosar...[citeste mai mult]
Publicat la data 24 Nov. 2020 2 raspunsuri
sunt nascut in23.11.1959Lucrez din 29.08.78,in15.10.78.am intrerupt activitatea in vederea incorporarii din20.10.78,in...[citeste mai mult]
Publicat la data 24 Nov. 2020 3 raspunsuri
Buna ziua,Sunt nascut in 09.05.1960. Am decizie de pensionare anticipata, partiala incepand cu data de 17.09.2020. Am...[citeste mai mult]
Publicat la data 25 Nov. 2020 3 raspunsuri