ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Neprezentarea la locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am un prieten care de curand a semnat un contract destul de stufos cu drepturi si mai ales obligatii cu o societate, iar dupa semnarea actelor acesta s-a decis ca nu vrea sa mai continue.Magazinul nici nu s-a deschis inca si prima zi de lucru nici nu a venit, prin urmare societatea poate sa-l atace cu ceva?Poate sa-l puna sa plateasca ceva daune, din moment ce nu a cheltuit nimic cu salariatul si magazinul nici nu s-a deschis?

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 14 Sep. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Margareta P
 User Margareta P
a raspuns userului adriana iancu la 15 Sep. 2015
Salariatul a trimis deja o notificare scrisa catre societate, deci inseamna ca se va putea incheia contractul de catre angajator.Multumesc frumos si o zi frumoasa sa aveti!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Sep. 2015
Odata semnat de ambrle parti, contractul individual de munca produce efecte juridice.
Art 11 din Codul muncii contine o interdictie foarte importanta- masura de protectie a salariatilor, conform careia clauzele contractuale trebuie sa fie in concordanta cu legea,iar drepturile salariatilor sa fie cel putin egale cu cele stabilite prin diverse acte normative, ori prin contractele colective de munca.
CIM se inregistreaza de catre angajator cu cel putin o zi anterior inceperii activitatii in registrul de evidenta salariatilor, daca acest lucru s-a intamplat contractul nu mai poate fi anulat.Dupa inceperea activitatii contractul poate inceta printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti.
Codul muncii
Art 31
(3) Pe durata sau la sfârsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Alte intrebari despre Resurse umane