ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nesemnare fisa evaluare - Concediu neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarele probleme:

1. Am un salariat care nu vrea sa semneze fisa de evaluare. Nu vrea sa faca nici contestatie dar nici nu vrea sa o semneze, pentru ca nu vrea.

Daca prevedem in regulamentul interne ca nesemnarea documentelor fara un motiv justificat sa fie abatere disciplinara, este ok?

2. Daca prevedem in regulamentul intern ca "zilele de concediu cuvenite pentru anul curent sa fie efectuate cel mai tarziu pana la data de 31 martie a anului urmator, altminteri salariatii care mai au zile de concediu neefectuate le vor pierde, este ok din punct de vedere legal? Nu e vorba ca angajatorul nu le-a acceptat concediul, ci pur si simplu nu-l iau desi au fost programati .

Multumesc

Adaugata in: Resurse umane
Brindusa Eu
 User  Brindusa Eu
a intrebat la 21 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Aug. 2013
In general refuzul de semnare a fisei de post poate constitui abatere disciplinara, dar alte documente nu puteti forta salariatul sa le semneze. Ar fi bine sa incercati sa aflati de la salariat de ce refuza semnarea fisei de evaluare. In general la abateri intra acele fapte care pun in pericol activiatea angajatorului, care pot crea prejudicii.

Nu prea este. Zilele de CO ramase neefectuate din anul anterior se pot efectua pana la finalul anului in curs, iar dvs intentionati sa scurtati acest termen. Ar fi o prevedere inferioara celei din Codul muncii, iar legea nu permite acest lucru.

In plus, daca ei inceteaza CIM mai inainte de finalul anului aveti ongliatia sa le platiti zilele de CO restante, ei putand cere in instanta plata drepturilor restante sau neacordate pe ultimii trei ani chiar. Pentru ca dreptul de actiune in instanta se prescrie in 3 ani de la data la care acestea erau datorate salariatului.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Ioana Popa G Stancu alexei delimart Viviana Serni Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024