ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Numar zile concediu odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

In urma cu ceva ani cand m-am angajat la societatea "x", am semnat un contract in care aveam scris ca in primul an de munca voi beneficia de 21 zile lucratoare CO iar dupa primul an voi avea 24.
Acum conducerea s-a schimbat si au luat decizia sa ne modifice printr-un act aditional numar de zile de concediu odihna, adica sa le reduca de la 24 la 21.
As vrea sa stiu daca acest lucru este legal.

As mai avea inca o intrebare tot legat de acesata modificare: mai exista angajatii care in contract au 21 zile concediu iar in oferta de angajare 24, iar lor li s-a intocmit o decizie colectiva de informare a acestei modificari ( numarul de zile CO se reduce de la 24 la 21), vreau sa imi spuneti daca acest lucru este legal.

Multumesc, o seara buna.

Adaugata in: Resurse umane
Liliana Gogan
 User  Liliana Gogan
a intrebat la 09 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Liliana Gogan la 10 Ian. 2013
Nu trebuie intocmit niciun act. Inteleg ca la ora actuala angajatul primeste concediul negociat in contact si in acord cu legea. Puteti sa le inmanati o instiintare prin care sa le comunicati ca aceasta prevedere nu se mai aplica, ea existand in CCMUN expirat in 2011.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Gogan
 User Liliana Gogan
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Ian. 2013
Multumesc mult pentru raspuns.

As mai avea o nelamurire , ce act trebuie intocmit in cazul in care are prevazut doar in oferta de angajare numarul de zile concediu odihna.

Multumesc , o zi buna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
Este vorba de o prevedere care la un moment dat figura in Contractul colectiv de munca national si pe care unii angajatori au introdus-o in Regulamentul lor intern. Legal insa, angajatorul nu este obligat acorde concediul diferentiat in functie de vechime, iar daca in Regulamentul Intern apare o astfel de prevedere este dreptul lui sa o modifice, atat timp cat respecta prevederea din Codul muncii conform careia concediul minim anual este de 20 de zile lucratoare. Numai in cateva cazuri, la nivelul salariatilor din sistemul bugetar, aceasta prevedere referitoare la concediul acordat diferentiat apare mentionata in lege speciala, dar in mediul privat nu exista aceasta obligatie a angajatorului.

Daca in CIM aveti trecute 24 de zile de concediu, atunci aceasta clauza poate fi modificata numai prin cact aditional la CIM sau daca este impusa de un act normativ in vigoare.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024