ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Numire gestionar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca poate fi considerata o gestiune totalitatea bunurilor comercializate intr-un magazin cu autoservire.
Se incearca numirea angajatilor in functia de gestionar prin Legea 22/1969 si a Hotararii 2230/1969 si sa raspunda de acea gestiune(cu retinerea de garantie materiala sau imobiliara) in conditiile in care conform HCM 2230/1969 art. 16 spune ca" Este interzis oricarei persoane, in afara gestionarului si a celor aflati in subordinea lui, sa intre in locurile de pastrare a bunurilor. Aceasta dispozitie va fi afisata la fiecare loc de gestiune".

In aceste conditii:
- magazin cu autoservire, adica accesul oricerei alte persoane in afara angajatilor numiti gestionari pe spatiu unde sunt depozitate acele produse si bunuri avute in gestiune,
Am rugamintea sa imi transmiteti daca este normal si corect sa se procedeze la retinerea oricaror bunuri/produse distruse de alte persoane in afara de gestionari, adica de clienti.
multumesc,
Elena

Adaugata in: Resurse umane
Elena-mariana Radulica
 User  Elena-mariana Radulica
a intrebat la 14 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2013
In primul rand unui gestionar nu i se poate cere sa garanteze cu bunuri personale sau imobiliare. El va semna un contract de gestiune si i se va retine o cota din salariu cu titlul de garantie. Nu este credit bancar ca sa se puna problema raspunderii cu bunuri proprii.

Locurile de pastrare a bunurilor insa nu cred ca se refera la rafturile din magazin de unde isi pot lua clientii produsele, ci la depozitele in care se tin produsele inainte de a ajunge la raft. Iar acolo daca intervin lipsuri sau deteriorari, trebuie mai intai verificata gestiunea, facut un control si apoi abia stabilit cine se face vinovat de respectivele lipsuri.

Din punctul meu de vedere insa, nu ar trebui sa se puna problema, intr-un astfel de magazin, a cestiunii produselor odata ajunse la raft. parte si ele din gestiunea. Si cat timp ele sunt deteriorate de clientii care le consulta la raft, nu este corecta sanctionarea gestionarului, pentru ca nu intra in raspunderea lui.


Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Marius Ion G Stancu alexei delimart Viviana Serni Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024