ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Optare pentru 2 ani CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

La sfarsitul lunii februarie 2013 urmeaza sa nasc, va rog sa ma lamuriti in doua privinte:

1) As dori sa stiu unde trebuie sa merg cu documentele pentru optarea celor 2 ani de concediu crestere copil ?
2) Dupa incheierea primului an de concediu crestere copil in cel de al 2 lea an voi mai primi indemnizatia, daca da, cat % fata de primul an?

Va multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Anca A.m.
 User  Anca A.m.
a intrebat la 06 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Anca A.M. la 07 Nov. 2012
Depinde cum a optat. E posibil ca optiunea ei sa fi fost pentru un an de crestere copil, cu plata indemnizatiei aferente, iar din anul al doilea sa fi intrat in concediu fara plata pentru crestere copil. Dar odata ce va exprimati optiunea pentru doi ani de concediu indemnizati, nu aveti de ce sa nu primti indemnizatie. Numai daca nu cumva apare o situatie care sa duca la suspendarea / incetarea ei (impozite neplatite la bugetul local, angajare sau realizare venituri impozabile pe perioada concediului).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anca A.m.
 User Anca A.m.
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Nov. 2012
Multumesc.

Sunt putin confuza cu acordarea indemnizatiei pt ca am o colega (acelasi post ca si mine, acelasi salar) care de anul acesta (al 2 lea pt bebelusul ei) nu mai primeste indemnizatia desi a optat pt CCC pana la 2 ani. De aceea am intrebat daca din al 2 lea an se mai plateste indemnizatia (optarea fiind pentru 2 ani si la mine).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2012
Concediul se acorda de catre angajator in baza unei cereri, dupa finalizarea concediului de lauzie de minim 42 de zile calendaristice. Conditia este ca anterior nasterii copilului sa aveti 12 luni lucrate, in care sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului (sau din activitati agricole), sau sa va fi aflat in una dintre situatiile luate in considerare de lege la stabilirea celor 12 luni.

Dosarele pentru acordarea indemnizatiei precum si pentru alocatia de stat se depun la Primarie sau Directia de Asistenta sociala. Accesand link-ul de mai jos, regasiti informatii referitoare la documentele necesare petnru obtinerea acestor sume:

http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Indemnizatia este aceeasi pe toata perioada concediului, ea nu se modifica in al doilea an. Se calculeaza in functie de optiunea initiala de acordare a concediului (pana la un an, doi ani sau trei ani in cazul copilului cu handicap.) Indemnizatia reprezinta 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, minim fiind 600 de lei iar maxim 3400 lei / luna pentru concediul de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, si maxim 1200 lei / luna pentru concediul de pana la 2 ani.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024