ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate fi conflict de interese?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata intr-o primarie de comuna din anul 2000, in cadrul biroului financiar contabil, functionar public- inspector asistent impozite si taxe locale, sotul a fost ales primar al comunei la alegerile locale din anul 2016. Mentionez ca postul de sef birou este vacant, si ma tem ca sunt in subordinea directa a primarului, cu toate ca doamna secretara zice ca nu ar fi probleme, ceea ce nu este legal conform legii 161/2003, dar nici nu vad normal sa fiu obligata sa-mi dau demisia atat timp cat nu am fost angajata de el.Va rog sa ma ajutati , sa-mi pastrez locul de munca , va multumesc!

Mariana Grosu
 User  Mariana Grosu
a intrebat la 12 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Iul. 2016
Nu trebuie sa demisionati.
Art. 301 din noul cod penal reglementeaza conflictul de interese ca fiind fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pâna la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024