ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un angajat isi da demisia, este obligat sa acorde perioada de preaviz de 20 de zile. Dar, are obligatia sa munceasca program normal, sau jumatate de norma?

Adaugata in: Resurse umane
Apatean Claudia
 User  Apatean Claudia
a intrebat la 15 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2013
Da, cat timp angajatorul nu renunta partial sau total la preaviz, angajatul are obligatia de a respecta perioada de preaviz negociata in contractul individual de munca. In cazul demisiei preavizul este un drept al angajatorului si nu al angajatului, fiind acordat de angajat. Pe durata preavizului demisiei contractul de munca isi produce in continuare efectele, ceea ce inseamna ca aveti aceleasi drepturi si obligatii ca si pana atunci. Nerespectarea poate atrage o cercetare disciplinara iar demisia se poate transforma in concediere disciplinara.

Programul de lucru pe perioada preavizului este cel din contract, nu altul. Acea reducere a programului de lucru de care vorbiti dvs se acorda inainte in baza Contractului colectiv de munca national (CCMUN) pentru salariatii concediati din motive neimputabile lor, pentru ca acesti sa isi poata gasi un loc de munca mai repede. Acest contract nu mai este in vigoare insa unele unitati au pastrat prevederea in CCM propriu. Niciodata insa aceasta prevedere nu a vizat si salariatii care incetau raportul de munca prin demisie.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Gratiela Petrescu Viviana Serni adriana iancu G Stancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024