ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Probleme la transmiterea incetarii unui contract in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In data de 04.12.2014 am avut de transmis o incetare de contract cf art.81(7) in Revisal. Angajatul mi-a facut cererea de demisie pentru data de 04.12.2014. Din pacate am ramas fara curent electric si nu am mai putut face inregistrarea . Va rog sa-mi spuneti daca o pot face cu data de astazi 05.12.2014, si sa fac un referat pentru problema avuta cu energia electrica. Stiu ca incetarea contractului de transmite la data incetarii activitatii salariatului, dar din pacate in situatia aceasta nu s-a putut transmite. Va multumesc!

Ramona Rusen
 User  Ramona Rusen
a intrebat la 05 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

9 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Prian Vasile
 User Prian Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Feb. 2015
Legea 53/2003, Codul muncii, art.81
. alin. . . .
(7) Contractul individual de muncă ?ncetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
. . .
Data depunerii cererii de demisie , -notificarea-, coincide cu data renuntarii la termenul de preaviz de catre angajator, deci cu incetarea contractului de munca, in cazul demisionarului,
. . Este corecta solutia propusa,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Prian Vasile la 09 Feb. 2015
Nu poate cere nimeni incetarea CIM in numele salariatului cu exceptia instantei sau a salariatului insusi. In rest nu este posibil. Demisia se semneaza de catre angajat. Cel mult poate fi inmanata angajatorului de un imputernicita sau trimisa cu confirmare de primire prin posta sau alte cai de comunicare scrisa.

Va recomand sa mai cititi o data speta. Este vorba de inregistrarea in Revisal a incetarii CIM in baza art. 81 (7) din Codul muncii - articol de prevede posibilitatea renuntarii totale sau partiale la preaviz de catre angajator - cu o data ulterioara celei in care s-a produs pana de curent care a dus la imposibilitatea transmiteri incetarii la data potrivita.

Raspunsul dat de dna Iancu a fost la obiect si corect. Rugamintea ar fi sa nu dezbatem pe alte teme decat cele indicate in spetele redate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Prian Vasile
 User Prian Vasile
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2015
demisia este notificarea prin care angajatul anunta angajatorul despre dorinta de incetare a contractului de munca,
in speta este vorba de inregistrarea si transmitere a acestei "cereri",
Incetarea contractului de munca se va face prin decizia "Angajatorului" ce se va comunica cu cel care solicita incetarea contractului de munca la cererea angajatului "salariatului",
Decizia se va inregistra si in "Revisal"
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Prian Vasile la 04 Feb. 2015
Preavizul in cazul demisiei este un beneficiu al angajatorului si nu al angajatului. Ea se impune intr-adevar prin contract dar se poate la fel de bine renunta la el. Art. 81 (7) chiar asta prevede.

Perioada de preaviz este impusa de legiuitor, fara posibilitatea trecerii peste ea, in cazul concedierii exclusiv. Intr-o astfel de situatie, pentru temeiurile de concediere pentru care se impune preaviz minim, nu se poate renunta la el de niciuna dintre parti. In cazul concedierii preavizul este un beneficiu al salaritului iar acesta, prin lege, nu poate renunta la drepturile recunoscute normativ.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Prian Vasile la 04 Feb. 2015
Aveti o exprimare destul de greoaie din pacate si pe ici pe colo se strecoara erori. De aceea am intervenit.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Prian Vasile
 User Prian Vasile
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2015
Multumes mult pentru raspuns.
Nu am vrut sa fiu interpretat gresit , a nu se confunde actul juridic de demisie care este o notificare, un anunt din partea angajatului, cu incetarea contractului de munca care impune o lichidare- cu obligatiile pentru salariat si angajator, - rezolvarea sarcinilor de serviciu pentru salariat si plata muncii prestate de catre angajator, tocmai pentru aceasta este impusa de catre legiuitor o perioda de preaviz,
Cu toata consideratia!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Prian Vasile la 10 Dec. 2014
Cererea de demisie nu se aproba de catre angajator, este gresita aceasta informatie, si nu are nicio legatura cu incadrarea ca abuz, nu stiu de unde aceasta informatie dar este eronata. Demisia este incetare unilaterala din initiva angajatului, iar angajatorul are obligatia de a o inregistra la momentul primirii ei. Demisia nu se coroboreaza cu sarcinile, nu este influenta de sarcinile de serviciu. Cat timp salariatul a inaintat acest document relatia de munca se va incheia dupa scurgerea preaviziului, daca angajatorul nu renunta partial sau total la el sau daca nu este vorba de o incalcare a contractului de munca de catre unitate, situatie care sa permita demisionarea fara preaviz. Nu apare nicaieri in lege precizat ca ar exista sau nu un moment inoportun pentru demisie. Cititi Codul muncii republicat.

Art. 81
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Prian Vasile
 User Prian Vasile
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2014
Cererea de demisie, este urmata de o perioda "preaviz", si nu poate fi aprobata intempestiv, trebuie coroborata cu sarcinile , raspunderile angajatului, in caz contrar poate fi incadrat la abuz in realizarea sarcinilor de munca, prin nerespectarea clauzelor din contractul de minca, si este responsabil pentru prejudiciul pe care il creaza prin intreruperea cu rea credinta raporturilor de munca, avand in vedere raportul de munca ca fiind de subordonare, cele doua parti : una se angajeaza sa presteze "o munca" iar cealalta " sa plateasca munca"
Cred ca cererea a fost transmisa. . .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2014
Ideal ar fi sa incercati sa emiteti decizia de incetare cu data de 05.12.2014, daca nu reusiti solutia propusa de dumneavostra este singura.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024