ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Procedura desfacere CIM disciplinar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Aveam un angajat care din 12.03.2013-18.03.2013 a prezentat un concediu medical in original, dar dupa cum mi-ati explicat data trecuta, nu a putut beneficia, din motiv ca dansul nu a avut perioada de cotizatie de minim o luna. Asadar, din 19.03.2013 ne-a prezentat inca un certificat de concediu medical initial de la un alt doctor, un xerox (nu in forma originala), deci din 12.03.2013 nu s-a mai prezentat la lucru. In data de 03.04.2013 l-am convocat pentru comisie de disciplina, aceasta fiind in data de 08.04.2013. Evident ca nu s-a prezentat. Avem si confirmarea de primire ca a preluat plicul cu informare, deci a luat la cunostiinta. Am dori sa-i desfacem CIM conform art. 61 lit. a) (disciplinar), insa nu stiu cum sa procedez mai intai. Sa-i facem suspendarea CIM - incetarea suspendarii si abia apoi desfacerea CIM disciplinar?

Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Resurse umane
Krisztina Bene
 User  Krisztina Bene
a intrebat la 09 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2013
Faptul ca nu are dreptul la indemnizatie medicala nu inseamna ca nu poate intra in concediu medical daca este necesar. In plus, nu puteti cerceta disciplinar salariatul pe durata concediului medical iar el, chiar daca a primit convocare, are dreptul sa nu se prezinte cat timp el a motivat absenta medical. Ce puteti face este sa solicitati ajutorul Casei de Sanatate pentru a verifica daca intr-adevar acest concediu este acordat pe drept. Incercati si sa luati legatura cu salariatul in cauza, daca nu a mai lucrat e foarte probabil sa nu cunoasca bine procedurile. Astfel vedeti si de ce a lipsit de la lucru. Daca in baza ultimului certificat medical puteti trage concluzia ca a finalizat concediul medical dar nu a revenit la lucru, atunci se justifica o cercetare, atlfel nu. E putin cam complicat. Daca el v-a informat ca este in medical si totusi dvs ii incetati disciplinar contractul nu este in regula.

Ca sa ii puteti inceta disciplinar ar trebui inainte de toate sa il pontati nemotivat si sa operati absentele in Revisal, ceea ce nu prea aveti sa faceti cat timp este in medical, pentru ca nu pot fiugura doua suspendari cu temeiuri diferite in acelasi timp.

Clarificati intai acel concediu medical, daca este sau in continuare. Si apoi vedeti daca intr-adevar se pune problema unei concedieri disciplinare. Concediul medical nu este abatere disciplinara, aveti grija sa nu incalcati legea.

Daca salariatul revine totusi din medical, pentru ca acest concediu duce la suspendarea CIM el va fi in continuare tot in perioada de proba. Caz in care ii puteti inceta prin notificare scrisa fara preaviz.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024