ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Refuz semnare contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara ,
Din cauza unor intamplari nefericite nu am reusit sa gasesc timpul necesar pentru a lua contractul de munca al unui angajat de la contabil sa il aduc acesteia sa il semneze . In ziua in care l-am adus pentru ca , angajata sa il semneze aceasta a sunat in dimineata respectiva si ma anuntat ca nu mai vine la munca . I-am solicitat prezenta pentru ai da contractul de munca , aceasta l-a luat insa a refuzat sa il semneze . Ulterior m-am trezit la punctul de lucru cu aceasta , mama acestei si prietenul ei . In urma acestei vizite am fost informat de catre mama fosti angajate cum ca , in urma consultari cu un avocat contractul nu este valid deoarece nu este semnat . Iar dandsa nu va sta in preaviz din acest motiv . Contractul a fost inregistrat in revisal in conditiile legi . si la data angajari ,am toate taxele la zi inclusiv orele suplimentare platite . Solicitarea celor trei a fost ca eu sa ii platesc salariul fara insa ca , angajatat sa semneze ceva . Ce pot sa faca in acest caz , deoarece nu o pot obliga sa semneze ceva ? Multumesc , Cristian M

Matea Cristian
 User  Matea Cristian
a intrebat la 08 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Dec. 2014
Codul muncii conditioneaza legalitatea contractului individual de munca de forma scrisa a acestuia, respectiv de semnarea acestui contract de ambele parti. Lipsa semnarii contractului individual de munca de catre una dintre parti (angajator sau salariat) echivaleaza cu lipsa consimtamantului.
Contractul individual de munca trebuie semnat inainte de inceperea activitatii salariatului (art 17 din Codul muncii).
Art. 57.Codul muncii (nulitatea contractului individual de muncă)
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru ?ncheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulităţii contractului individual de muncă produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin ?ndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
(4) ?n situaţia ?n care o clauză este afectată de nulitate, ?ntruc?t stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este ?nlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul av?nd dreptul la despăgubiri.
(5) Persoana care a prestat munca ?n temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de ?ndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se ?nţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.
Nulitatea contractului va fi acoperita prin semnarea la acest moment a contractului individual de munca de catre salariat.
Codul muncii prevede sanctiuni atat pentru angajator, cat si pentru salariatul care presteaza munca fara incheierea unui contract individual de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane