ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


regulament de ordine interioara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu care este procedura pentru intocmire ROI si CCM, pentru o unitate de 200 salariatii.Procedura de la punerea in aplicare-transmietere catre salariatii, ITM tot.

M. Andreea
 User  M. Andreea
a intrebat la 25 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2014
Regulamentul Intern se inchie la nivel intern, nu presupune negociere cu sindicatul sau reprezentantii, ci doar consultare cu acestia. Regulamentul intern trebuie sa existe in orice unitate, indiferent de numarul de salariati. El se aduce la cunstinta salariatilor prin semnatura si se afiseaza la loc vizibil, astfel incat fiecare dintre ei sa aiba acces la continutul lui.

CCM se incheie prin negociere cu sindicatul sau reprezentantii angajatilor. Procedura este stabilita prin Legea dialogului social - Capitolul I. Pasii de parcurs ar fi, pe scurt.

1. alegerea reprezentantilor salariatilor care vor participa la negociere.
2. invitarea reprezentantilor salariatilor la negociere
3. stabilirea calendarului reuniunilor si a locului desfasurarii acestora, precum si a informatiilor pe care angajatorul le va pune la dispozitia partenerului de negociere si data la care urmeaza a indeplini aceasta obligatie.
4. negocierea propriu-zisa. Intelegerile intre partenerii de negociere din cadrul fiecarei intalniri sunt consemnate intr-un proces verbal semnat de catre participanti.
5. redactarea contractului. Redactati contractul in trei exemplare originale semnate de fiecare din membrii comisiilor de negociere.
6. inregistrat contractului colectiv de munca la directia de munca si protectie sociala judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz. Se imputerniceste de catre partenerii la negociere o persoana care va face aceste demersuri la directia de munca.

Respectati si prevederile art. 127 - 132 din legea 62/2011.

Dupa incheierea CCM, acesta se inregistreaza la ITM, se depune insotit de documentele solicitate de inspectorat - le regasiti publicate pe site-ul insitutiei http://www.itmbucuresti.ro/insert.html

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart violeta Georgescu George Andreescu adriana iancu Viviana Serni Radu Anton