ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reluarea activitatii,dupa preaviz avand CCM am dreptul la salariu compensator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna
In data de 08.10.2014 trebuie sa ma intorc la servici ca urmare a expirarii perioadei de concediu pentru crestere a copilului in varsta de 2 ani. Seful m-a anuntat ca nu mai are nevoie de mine si ca o sa intreu in preaviz de 20 de zile, dupa care intru in somaj.
Din cate am citit pe langa preavizul de 20 de zile, care trebuie sa fie platite 100% , avand contract colectiv de munca mai am dreptul la un salariu compensatoriu.
Intrebarea mea este cum se calculeaza salariul compensatoriu ???

VA MULTUMESC ANTICIPAT

Melania Zsigmond
 User  Melania Zsigmond
a intrebat la 03 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2014
Daca exista un CCM valabil la nivelul unitatii care sa prevada acordarea acestui salariu in cazul concedierii individuale atunci intr-adevar ar trebui sa beneficiati de el odata cu incetarea contractului de munca. Salariul compensatoriu este egal cu salariul dvs lunar.

Aveti insa grija la un lucru. Angajatorul nu are voie legal sa dispuna concedierea dvs mai devreme de 6 luni de la revenirea din CIC, atat timp cat nu ati beneficiat anterioar de aceasta protectie, sau daca angajatorul nu se afla in faliment sau reorganizare judiciara. Aceste exceptii apar in OUG 111/2010. Daca nu este prezenta niciuna din aceste situatii in cazul dvs atunci concedierea este una ilegala.

Art. 25 - OUG 111/2010 actualizata in 2012
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024