ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reorganizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Firma la care lucrez se reorganizeaza, mi-a propus sa trec la 4 ore de munca sau sa ma mut intr-o alta locatie, insa nu am fost de acord din motive de naveta. Daca raman la 4 ore castig 400 ron din care 200 trebuie sa le dau pe naveta, acelasi motiv si pentru deplasarea in alta locatie. Vreau sa stiu daca firma in aceste conditii este obligata sa-mi dea salarii compensatorii si sa imi emita actele pentru a aintra in somaj, eu refuzand ambele oferte.
Multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Daniela Roman
 User  Daniela Roman
a intrebat la 31 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Nov. 2012
Dna. Ganea, am mai spus si cu alta ocazie: nu apare niciaieri specificat in lege cum ca angajatorul nu poate propune o modificare a orarului de lucru. Se poate intampla ca in RI sa se modifice programul, caz in care se va modifica si al salariatului. El poate propune modificare, insa intr-adevar poate fi refuzat. Dar, repet, legea nu prevede ca angajatorul nu are voie sa propuna o modificare a timpului de lucru.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Nov. 2012
Modificarea CIM cu timp normal de lucru in CIM cu timp partial se poate face in conditiile art 107 din codul muncii republicat.
Art. 107
(1) Angajatorul este obligat ca, in masura in care este posibil, sa ia in considerare cererile salariatilor de a se transfera fie de la un loc de munca cu norma intreaga la unul cu fractiune de norma, fie de la un loc de munca cu fractiune de norma la un loc de munca cu norma intreaga sau de a-si mari programul de lucru, in cazul in care apare aceasta oportunitate.
(2) Angajatorul este obligat sa informeze la timp cu privire la aparitia unor locuri de munca cu fractiune de norma sau cu norma intreaga, pentru a facilita transferurile de la norma intreaga la fractiune de norma si invers. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(3) O copie a anuntului prevazut la alin. (2) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor.
(4) Angajatorul asigura, in masura in care este posibil, accesul la locuri de munca cu fractiune de norma la toate nivelurile.


Refuzati aceasta modificare, deasemenea angajatorul nu are drept sa va modifice locatia daca in CIM aveti trecut locul de munca in locatia in care va desfasurati activitatea.
D. Locul de muncă
Activitatea se desfăşoară la ( sectie/atelier/birou/serviciu/compartiment, etc)..........din sediul social /punct de lucru/alt loc de munca organizat al angajatorului......
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2012
Salariile compensatorii se acorda, in cazul concedirii individuale, daca este prevazut astfel in Contractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate / ramura sau in Regulamentul intern (acolo unde nu se aplica un contract colectiv). In cazul concedierilor colective salariatul poate primi plati compensatorii in baza OUG 98/2009, daca nu vorbim de faliment.

Referitor la actele pentru somaj, angajatorul are obligatia legala de a va elibera toate documentele care fac dovada existentei raportului de munca, vechimii in munca sau la firma sa, stagii de cotizare etc. Termenul de eliberare este de 15 zile de la data cererii, conform HG 500/2011 privind programul Revisal.

Pentru acordarea indemnizatiei de somaj trebuie sa indeplinti si conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii.

In situatia in care postul oferit in cadrul firmei (in locatia actuala sau in alta) corespunde pregatirii sau nivelului dvs. de studii, refuzul dvs va duce la pierderea dreptului de a primit indemnizatie de somaj.

ART. - Legea somajului nr. 76/2002 actualizata
(1) Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj persoanele care, la data solicitarii dreptului, refuza un loc de munca potrivit pregatirii sau nivelului studiilor sau refuza participarea la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024