ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Resurse umane


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Datorita modificarilor codurilor COR trebuie sa facc o decizie coletiva cu aceste modificari? daca DA va rog sa-mi sugerati un model de decizie colectiva. Multumesc!
In contractele individuale noi am trecut meseria si cod COR dar, am contracte vechi unde am facut act aditional cu noile modificari ale Codului Muncii dar, acum mai trebuie sa fac si cu modificarea codului CORdaca este cazul?

Lica Balan
 User  Lica Balan
a intrebat la 26 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului lica balan la 09 Feb. 2012
Nu intocmiti acte aditionale pentru aceste coduri COR nu reprezinta elemente contractuale care sa poata fi negociate de cele doua parti sau modificate de ele, dupa bunul plac. Ele se modifica in baza unei reglementari legale, astfel ca puteti intocmi decizie colective, dar numai acolo unde este cazul. Codurile COR au fost schimbate inca din 2011, insa e drept ca pana la finele anului codurile noi au functionat in paralele cu cele vechi. Deci, repet, nu intocmiti acte aditionale, ci numai decizia colectiva, in care includeti contractele care au in ele coduri COR ce au suferit modificari.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lica Balan
 User Lica Balan
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Ian. 2012
Multumesc! Am CIM noi unde sunt trecute codurile COR - deci daca fac doar o decizie coletiva pa ele raman tot codurile 2011 si pe alte CIM mai vechi nu am codurile COR.
Activitatea societatii este in industria prelucratoare - majoritatea codurilor 2012 sunt diferite de 2011.
Pararea mea ar fi sa fie intocmite acte aditionale la fiecare CIM cu codurile corecte - desi este o munca imensa.
As vrea sa stiu daca se impune acest lucru - ca sa nu muncesc in plus.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Ian. 2012
In situatia in care codul COR este mentionat si in contractul individual de munca, puteti intocmi o decizie in baza ordinului care sta la baza modificarii codurilor COR, decizie prin care constatati mopdificarea respectivelor coduri COR aferente functiei sau functiilor salariatiilor in cauza. Nu exista un model tip in acest sens, il puteti intocmi dvs., o varianta de continut ar putea fi urmatoarea:


Potrivit ordinului____________ pentru modificarea codurilor COR, publicat in Monitorul Oficial, Partea ____________ S.C. ____________ S.R.L., incepand cu data de _______________, emite prezenta decizie colectiva prin care constata modificarea urmatoarelor coduri COR aferente pozitiilor detinute de urmatorii salariati:
.....

Intocmiti un tabel in care sa treceti functia, numele salariatului, codul vechi si codul nou. Insa repet, un model tip nu exista.


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024