ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

resurse umane


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am urmatoarea situatie: o angajata, momentan este in co de sarcina si lauzie, in co de lauzie mai exact, adica a nascut. Cand se termina cele 42 zile de care mai beneficiaza dupa nasterea copilui, sau dupa caz, cate isi alege fiecare sa isi ia, ce obligatii am eu, ca si angajator? multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Eu Mika
 User  Eu Mika
a intrebat la 25 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2012
Daca dupa terminarea concediului de lauzie salariata va inainteaza o cerere pentru acordarea concediului crestere copil pe o perioada de 1 an, 2, sau 3 in cazul copilului cu handicap, aveti obligatia de a primi cererea salariatei si a-i acorda acest drept, daca indeplineste conditiile stagiului minim de cotizare de 12 luni anterior nasterii copilului, timp in care sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit. Cererea depusa de salariata va trebui sa fie insotita de certificatul de nastere al copilului. Dumneavoastra, ulterior primirii cererii intocmiti o decizie de suspendare a contractului de munca al salariatei pentru concediu crestere copil.

Trebuie sa aveti in vedere ca nu puteti concedia salariata aflata in concediu crestere copil, cu exceptia situatiilor in care intervine reorganizarea judiciara, dizolvarea sau falimentul. De asemenea, odata cu revenirea ei definitiva in societate, nu veti putea dispune concedierea ei timp de 6 luni de la revenire, cu exceptia situatiilor de mai sus - reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu violeta Georgescu Marius Ion G Stancu Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024