ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Resurse umane


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce se poate face in urmatoarea situatie: la sfarsitul lunii iunie aveam nevoie de un numar de soferi drept pentru care s-au incheiat contracte de munca, dar din data de 01.07.2012 nu am mai avut de lucru pentru trei dintre acei soferi angajati si in cazul de fata nu stiu cum sa procedez cu ei, ce pot face?


Adaugata in: Resurse umane
Dana Ion-racoreanu
 User  Dana Ion-racoreanu
a intrebat la 30 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2012
Ati putea dispune intreruperea temporara a activitati, insa va trebui sa faceti acest lucru pentru toti salariatii, cu plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza. O alta varianta ar fi ca ei sa inainteze cereri pentru concediu fara plata, pentru perioada in care nu exista activiate pentru ei, daca nu doriti sa incetati raportul de munca. Este o masura un pic mai "neortodoxa", insa printr-o discutie cu salariatii si cu acordul lor puteti incerca si aceasta varianta. Daca ei nu sunt de acord atunci recurgeti direct la desfiintarea posturilor respective, pe motivul lipsei de activitate, si deci disponibilizarea celor 3 soferi, cu acoradarea unei perioade de preaviz de minim 20 de zile lucratoare, asa cum prevede Codul muncii republicat. Ei vor putea in acest caz, si daca indeplinsec conditia stagiului minim de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24, sa beneficieze de indemnizatie de somaj.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024