ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenirea din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In momentul de fata ma aflu in CCC pana la 1 an. Sotul meu nu a efectuat concediul de 1 luna pentru ingrijire copil asa cum este specificat in lege.
In situatia de fata eu trebuie sa ma intorc la lucru cu 1 luna mai devreme inaintea inplinirii varstei de 1 an al copilului pentru a indeplini termenul legal sau nu se va pune in aplicare legea?
De asemeni as vrea sa stiu daca pentru mamele aflate in CCC de pana la 2 ani si care se supun legii anterioare acesteia trebuie sa se intoarca mai devreme cu 1 luna inaintea indeplinirii varstei copilului de 2 ani?


Camelia Alina
 User  Camelia Alina
a intrebat la 12 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Camelia Alina
 User Camelia Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Feb. 2013
Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului camelia alina la 13 Feb. 2013
Ba da, exista. Este art. 11 din OUG 111/2010 care prevede aceasta obligativitate. Nu stiu de ce sunt impartite parerile, pentru ca exista un cadru legal.

Art. 11
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc ?ncep?nd cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate ?n situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), ?ncep?nd cu această dată, ?n situaţia ?n care ambele persoane din familia
respectivă ?ndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) ?n situaţia ?n care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care ?i revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu ?n locul acesteia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Camelia Alina
 User Camelia Alina
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Feb. 2013
Multumesc mult.
Sa inteleg ca nu este un articol specific al vreunei legi anume care sa prevada obligativitatea acestui concediu.
Parerile sunt impartite si as dori sa stiu exact pentru a nu avea o surpriza neplacuta cand voi reveni la serviciu cum as putea fi data afara a doua zi. Mentionez ca eu si sotul meu lucram in cadrul aceleiasi companii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2013
Asa ar trebui. Puteti sa optati pentru ultima luna pentru concediu fara plata personal, daca doriti sa mai stati. Dar daca tatal indeplineste conditiile de acordare si nu solicita dreptul se va scade din durata totala a concediului pentru care ati optat indemnizatia aferenta lunii respective.

Mamele care au optat pentru concediu crestere copil, de pana la 1, 2 sau 3 ani, se pot intoarce oricand doresc, la cerere. Legea nu prevede cand trebuie sa se intoarca daca doresc sa nu stea taota durata concediului. Acea luna pentru cel de-al doilea parinte este perioada minima. Poate sta si mai mult, poate opta chiar pentru al doilea an integral pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024