ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariul minim de la 1 ianuarie 2024?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Conform Titlul IV Capitolul II Art. 164 din Codul muncii (2^1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata stabilit in conditiile alin. (1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioada de maxim 24 de luni, de la momentul incheierii contractului individual de munca. Dupa expirarea perioadei respective, acesta va fi platit cu un salariu de baza superior salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. (2^2) Prevederile alin. (2^1) se aplica si pentru salariatul platit cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, care are deja incheiat un contract individual de munca, perioada de maxim 24 de luni fiind calculata incepand cu data de 1 ianuarie 2022.

Prin urmare, va rog sa ne transmiteti un punct de vedere cat mai complex referitor la aceste modificari si un raspuns la situatiile de mai jos.
Daca suntem firma de constructii si avem un angajat incadrat cu salariul minim pe economie la data de 01.01.2022 si la data de 01.11.2023 are un salariu de incadrare brut de 4.582 lei prin urmare am modificat si salariul angajatului corespunzator modificarilor aduse de HG, suntem obligati tinand cont de art 164 din Codul muncii sa majoram salariile incepand din 01.01.2024? Salariul minim pe economie este de 3.300 lei.



Adi Trifa
 User  Adi Trifa
a intrebat la 25 Ian. 2024
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024