ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Spor de stabilitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt angajata in sistemul sanitar din data de 2 aprilie 2001 , iar in perioada octombrie 2008 - octombrie 2010 am fost in concediu de crestere a copilului. La intoarcerea din concediu am aflat de introducerea sporului de stabilitate in salariu de baza. Desi am intrebat de nenumarate ori de ce eu nu primesc acest spor , mi se raspunde ca in anul 2009, cand s-a dat legea de introducere a acestui spor , eu ma aflam in concediu de crestere a copilului si nu pot beneficia de el deoarece contractul de munca era suspendat. Este adevarat ? Nu pot beneficia de acest spor , desi de 2 ani m-am intors la servici in acelasi loc? Cu multumiri.

Adaugata in: Resurse umane
Adela Bango
 User  Adela Bango
a intrebat la 15 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adela Bango la 19 Nov. 2012
Legea este intr-adevar abrogata. Verificati daca angajatorul dvs are prevazut in CCM la nivel de unitate / ramura sau in RI acordarea acestui spor, insa tind sa cred ca nu este din moment ce spune ca nu are aceasta obligatie.

Puteti invoca acel articol, dar el se refera la luna octombrie 2010, asa reiese din cuprinsul lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adela Bango
 User Adela Bango
a raspuns userului Adela Bango la 15 Nov. 2012
Pot sa ma bazez pe legea 285/2010, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 878 din 28 decembrie 2010 ,art.1 alin (5)?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adela Bango
 User Adela Bango
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Nov. 2012
Conform carei legi trebuie sa mi se acorde sporul de stabilitate? El se acorda la o vechime de 10 ani la acelasi loc de munca? Ea sustine ca legea 330/2009 in urma caruia s-a acordat acest spor a fost abrogata inainte de octombrie 2010 cand m-am intors eu la servici. Doamna de la Resurse umane a spitalului nostru a spus sa ii aduc legea comform careia trebuie sa imi acorde acest drept si ea o va face.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2012
Ar trebui sa primiti acest spor. Concediul de crestere copil reprezinta vechime in munca, serviciu si specialitate, ceea ce inseamna ca se ia in considerare pentru acordarea drepturilor ce decurg din fiecare situatie. Acest lucru se aplica si in cazul OUG 148/2005, in baza careia dvs ati intrat in concediu crestere copil.

OUG 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala:

Art. III
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
[...]
17. La articolul 18, alineatul (7) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea."

Art. IV
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 830 din 10 decembrie 2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
[...]
27. La articolul 22, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea."

Prevederile s-au mentinut si dupa aprobarea legii 166/2012 pentru modificarea unor prevederi ale OUG 124/2011.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024