ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulentul de insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut pe 8 octombrie 2011, am optat pentru 2 ani de concediu de crestere copil. Am reluat serviciul pe 17 septembrie 2012. Conform noii legi beneficiez de stimulent?


Adaugata in: Resurse umane
Cristian Gabriel Ilie
 User  Cristian Gabriel Ilie
a intrebat la 25 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Gabriel Ilie
 User Cristian Gabriel Ilie
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2012
Buna seara. Am depus dosarul la primarie, i-am aratat doamnei raspunsul dumneavoastra dar daca la Galati imi respinge dosarul nu imi ramane decat sa cer printr-o scrisoare un raspuns de la MINISTERUL MUNCII ca doar ei au modificat legea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cristian gabriel ilie la 29 Oct. 2012
Mergeti din nou si puneti-le in vedere aceasta modificare. Corectura fata de primul meu raspuns ar fi ca beneficiati de stimulent si daca ati optat pentru concediu de pana la 2 ani iar activiatea ati reluat-o dupa implinirea varstei de un an de catre copilul dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Marina Mateescu la 29 Oct. 2012
OUG 111/2010 a fost modificata incepand cu 14 octombrie 2012. Inclusiv persoanele care au optat pentru concediul de pana la 2 ani pot beneficia de stimulent. Legea 166/2012 modifca OUG 124/2011.

Art. 7 - OUG 111/2010 modificata
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada.
(3) in cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Marina Mateescu
 User Marina Mateescu
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2012
Nu cred ca puteti beneficia de stimulent, doar persoanele care au optat pentru concediu de crestere copil pana la un 1 an pot beneficia de stimulentul de insertie daca se intorc la munca pana la implinirea unui an a copilului.

Asa cum prevede art. 7 din OUG. nr. 111/2010 modifciat prin OUG nr. 124/2011, persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara pana la implinirea copilului a varstei de 1 an obtin venituri impozabile din salarii, activitati independente ori activitati agricole inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR. In prezent aloarea ISR - indicatorului social de referinta - este de 500 de lei, iar perioada de acordare a acestuia se intinde pana la momentul implinirii de catre copil a varstei de 2 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Gabriel Ilie
 User Cristian Gabriel Ilie
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Oct. 2012
Daca mi se respinge iar dosarul unde ma pot adresa?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Gabriel Ilie
 User Cristian Gabriel Ilie
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Oct. 2012
Va multumesc. La Galati mi s-a spus ca nu pot beneficia de stimulent dar o sa incerc inca o data sa depun dosarul
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Oct. 2012
Da, puteti beneficia de stimulent de insertie pana la implinirea varstei de doi ani de catre copil, dat fiind faptul ca ati reluat activtiatea inainte ca acesta sa implineasca un an. Trebuie sa faceti dovada veniturilor profesionale impozabile pentru primirea stimulentului. Stimulentul se acorda in functie data la care depuneti cerera:

a) ?ncep?nd cu ziua următoare celei ?n care persoana ?ndreptăţită ?şi reia activitatea profesională şi realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacă cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) de la data naşterii copilului, dacă cererea este depusă ?n termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, ?n cazul persoanelor care nu indeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) de la data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau ?ncredinţării, dacă cererea este depusă ?n termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul ?n care cererea a fost depusă peste termenele prevazute la lit. a), b) si c);
e) ?ncepand cu ziua următoare celei ?n care beneficiarul indemnizaţiei pentru creşterea copilului realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, si plata acesteia se suspendă,daca cererea este depusa in termen de 30 de zile de la aceasta data.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024