ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare cim pe durata cercetarii diciplinare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
va rog sa imi spuneti pe ce perioada, ca numar de zile, pot suspenda CIM unei perosane care va fi cercetata disciplinar.
mentionez ca azi, 03.04.12, voi trimite salariatului convocarea pentru cercetare.

cum va aparea in acea perioada pe statul de plata?

cand trebuie sa emit decizia de suspendare?
pot sa emit decizia de suspendare in termen de 2-3 zile de la momentul in care am aflat desptre incidentul care duce la cercetare?
trebuie sa trimit decizia prin posta salariatului pentru luare la cunostinta?


Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Mari Mari
 User  Mari Mari
a intrebat la 03 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mari Mari la 03 Apr. 2012
Daca salariatul lispeste de la locul de munca si motivul declansarii anchetei este acesta, al absentelor nemotivate, atunci da, puteti suspenda contractul, in baza art. 51 alin 2 din codul muncii, cu intocmirea unei decizii de suspendare pentru absente nemotivate. Ulterior, odata cu prezentarea lui pentru cercetare, incetati suspendarea pentru absente si suspendati pentru cercetare disciplinara in baza art. 52 alin. 1 litera a.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Apr. 2012
Va multumesc!
Convocarea o trimit prin posta azi.
Decizia de suspendare o voi emite incepand cu data in care SALARIATUL IA LA CUNOSTINTA despre convocare.
In perioada dintre ziua in catre trimit convocarea si ziua in care salariatul primeste convocarea, salariatul va fi nemotivat daca nu se prezinta la servici, da?


Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2012
Pentru derularea conform legii a cercetarii disciplinare este necesara anuntarea salariatului cum ca urmeaza sa fie cercetat discipllinar pentru o anumita fapta. Comunicarea se face prin scris, prin semnatura de primire sau prin scrisoare cu recomandata, iar aceasta de e considera a fi indeplinita atunci cand salariatul semneaza pentru primirea convocarii. De la data la care salariatul semneaza pentru primirea convocarii se poate suspenda contractul de munca pentru cercetare disciplinara. Suspendarea pentru cercetare disciplinara nu poate depasi termenul de 30 de zile, aceasta deoareace angajatorul poate dispune aplicarea unei sanctiuni disciplinare in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare. Puteti emite decizia de suspendare si in termen de 2 - 3 zile de la luarea la cunostinta, insa fara a depasi teremenul mentionat. Salariatului nu ii trimiteti decizia de suspendare prin posta, ci numai convocarea. Odata ce salariatul va semna pentru primirea ei, se va considera comunicarea facuta. Insa daca angajatul nu se prezinta la data si locul stabilit pentru cercetare, fara a motiva obiectiv, absenta sa, aveti dreptul sa dispuneti direct sanctiunea fara parcurgerea procedurii de cercetare disciplinara. Aceasta poate consta inclusiv in desfacerea contractului de munca.

Art. 251
2 In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
3 Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. 2 fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.



Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024