ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare C.I.M pt ingrijirea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As avea si eu o intrebare. Am o angajata care mai este in concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in data de 28 noiembrie. Din data de 29 noiembrie ar trebuie sa-i suspend contractul de munca. Imi puteti spune care sunt pasii care trebuiesc urmati in astfel de cazuri? Precizez ca pana in momentul de fata nu i-am suspendat contractul individual de munca avand in vedere ca persoana mai este in concediu medical.

Va multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Ali Alina
 User  Ali Alina
a intrebat la 15 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Nov. 2011
Concediul pentru ingrijire copil nu reprezinta concediu medical, ci suspendare CIM la solicitarea salariatei. Presupun ca in acest moment salariata este in concediu de lauzie sau maternitate si urmeaza sa intre in concediu crestere copil incepand cu data de 29 noiembrie. CIM se suspenda de drept pe perioada concediului medical nefiind necesara operarea suspendarii de catre angajator sau intocmirea unei decizii.

In urma cererii inaintate de salariata privind acordarea CIC angajatorul va emite o decizie de suspendare pe o perioada de 1 an sau 2, in functie de solicitarea salariatei, incepand cu data de 29 noiembrie pana la data la care salariata ar trebui sa isi reia activitatea conform perioadei solicitate. Ulterior intocmirii deciziei, aceasta se introduce in REVISAL si se transmite catre ITM in maxim 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024