ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendarea de la locul de muca pt intrarea in prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mi-am facut suspendarea la locul de munca pt a intra in prenatal si mi-au spus ca dureaza 30 zile pana vine de la Bucuresti si a trecut 44 zile si eu nu am primit-o inca.
Va rog sa imi spuneti ce se poate face, pt ca fara aceea suspendare nu pot sa imi pregatesc dosarul pt prenatal si mi-au mai ramas inca 16 zile pana sa imi depun dosarul la primarie.
Va multumesc .

Maria Georgiana Nitescu
 User  Maria Georgiana Nitescu
a intrebat la 04 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mai. 2012
Contractul de munca pe perioada concediului prenatal se suspenda de drept, nu trebuie suspendat de catre angajator si nu trebuie sa va trimita nici o suspendare. Aceasta se face in baza certificatului medical.

Cred ca dumneavoastra va referiti la dosarul pentru concediu crestere copil, caz in care da, se suspenda contractul de munca la cererea dumneavaostra. Angajatorul trebuie sa va trimita completata adeverinta cuprinsa in Anexa 2 a HG 52/2011 norme de aplicare a OUG 111/2010. Luati din nou legatura cu angajatorul pentru obtinerea acestei adeverinte. Puteti depune dupa terminarea concediului de lauzie, incepand cu cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului.

Pe site-ul Directiei de Asistenta Sociala sector 6 Bucuresti sunt prezentate termenele de depunerea dosarului. http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

"Preciz??ri referitoare la termenele de depunere a cererilor:

Indemniza??ie:

Conform prevederilor OUG nr. 111/2010 cu modificarile ??i complet??rile ulterioare ??i a OUG nr. 148/2005 republicat??, drepturile reprezent??nd indemniza??ie se cuvin ??i se pl??tesc:

- ??ncep??nd cu ziua urm??toare celei ??n care ??nceteaz?? conform legii concediul ??i indemniza??ia de maternitate minim 42 zile calendaristice de la data na??terii copilului, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile lucr??toare de la acea dat??.
- ??ncep??nd cu data na??terii copilului, ??n cazul persoanelor care nu ??ndeplinesc condi??iile legale pentru acordarea concediului ??i indemniza??iei aferente, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 zile lucr??toare de la acea dat??.
- ??ncep??nd cu data adop??iei, a instituirii tutelei, plasamentului sau plasamentului ??n regim de urgen????, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 zile lucr??toare de la acea dat??.
- De la data emiterii certificatului de ??ncadrare ??n grad de handicap, ??n situa??ia ??n care, dup?? alegerea op??iunii de concediu de c??tre persoana ??ndrept????it?? , copilul este ??ncadrat ??n grad de handicap, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile de la aceast?? dat??.Dac?? cererea este depus?? dup?? termenul men??ionat, dreptul se acord?? de la data depunerii cererii.
- De la data emiterii certificatului de ??ncadrare ??n grad de handicap, ??n situa??ia ??n care dup?? ??mplinirea v??rstei de 1 an sau 2 ani copilul, respectiv unul sau mai mul??i dintre copiii rezulta??i din sarcini multiple este ??ncadrat ??ntr-un grad de handicap, dac?? cererea este depus?? ??n termen de 60 de zile de la aceast?? dat??.Dac?? cererea este depus?? dup?? termenul men??ionat, dreptul se acord?? de la data depunerii cererii.
- De la data depunerii cererii ??n celelalte cazuri."





Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu Marius Ion adriana iancu G Stancu Viviana Serni alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024