ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie somaj in urmatoarea situatie. Am renuntat la indemnizatia pentru cresterea copilului obtinuta pe baza faptului ca frecventam cursurile la zi ale unei scoli pentru a ma angaja, cu cinci luni inainte de a se termina concediul de crestere al copilului. Dupa trei luni la noul loc de munca am fost anuntata ca se va desfiinta postul (lucrez intr-un magazin); momentan ma aflu in perioada de preaviz.

Adaugata in: Somaj
Camelia Stancu
 User  Camelia Stancu
a intrebat la 02 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Concediul pentru crestere copil este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru obtinerea indemnizatie de somaj. In concluzie daca dumneavoastra aveti 12 luni de stagiu de cotizare in ultimele 24, puteti sa depuneti dosar pentru indemnizatie de somaj Temeiul legal de incetare a contractului individual de munca da drept pentru depunerea dosoarului.

ART. 22 din OUG 111 DIN 2010

1 Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. 1, respectiv la art. 5 alin. 1, art. 6, art. 9 alin. 5 si 6 si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
2 Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. 1, art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
ART. 23

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024