ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acte pentru intrarea sau continuarea somajului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoare: in decembrie 2012 am trimis niste muncitori la somaj, iar in februarie 2013 am reluat cu termen determinat pana la 01.12.2013. Cum si ce act trebuie sa fac ca sa poata intra iar la somaj sau sa continue?

Multumesc pentru raspuns.

Adaugata in: Somaj
Katy Katalin
 User  Katy Katalin
a intrebat la 22 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Kati Biró-Somodi la 18 Nov. 2013
Daca angajarea depaseste 12 luni se pierde indemnizatia de somaj, aceasta inceteaza asa cum am spus deja. Caz in care, dupa incetarea contractului de munca se va depune un nou dosar pentru o noua indemnizatie de somaj, in baza stagiului de cotizare realizat in ultimele 12 luni anterioare expirarii contractului de munca.

In cazul in care indemnizatia inceteaza, ca urmarea angajarii pe o perioada mai mare de 12 luni, angajatul poate beneficia de 30% din valoarea indemnizatiei, pana la finalizarea perioadei de somaj stabilite anterior, dar la cererea lui, a salariatului respectiv.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Kati Biró-somodi
 User Kati Biró-somodi
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Nov. 2013
Buna ziua! In legatura cu intrebarea anterioara. Daca perioada determinata este 01.12.2013 si nu trimit la somaj anul acesta, cate luni pot sa prelungesc bine inteles cu act aditional, contractul tot cu perioada determinata de exemplu pana la 15.12.2014. Atunci poate sa continua somajul?

Multumesc tare mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2013
Daca incadrarea in munca s-a facut din timpul somajului pe o perioada ce nu depaseste 12 luni, atunci somajul este in prezent suspendat conform legii si poate fi reluat la cerere dupa incetarea de drept a contractelor de munca incheiate pe perioda determinata, daca cererea este depusa in 30 de zile de la data incetarii. Incetarea se face in cazul acesta de drept, ia la data incetarii se incheie o decizie de incetare prin expirarea termenului contractual, iar incetarea se opereaza in Revisal, pentru ca salariatii in cauza sa poata primi somaj.

ART. 45 - Legea 76/2002 actualizata:
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
.....................
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
.....................
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c) si e)?i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

Daca persoanele in cauza au fost incadrate pe perioada nedeterminata din somaj atunci plata indemnizatiei a incetat, iar contractele lor ar trebui sa inceteze in baza unui motiv neimputabil lor si sa aiba indeplinita conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in utlimele 24 anterioare datei solicitarii ajutorului de somaj ca sa poata primi acest drept. Sper sa fi inteles bine problema.

ART. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determinata mai mare de 12 luni;

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024