ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta de somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am o fosta salariata careia trebuie sa ii dau adeverinta de somaj. Problema este ca intr-o luna a fost in concediu medical 22 zile lucratoare si eu nu stiu care este baza de calcul. Avand concediu medical pentru intreaga luna, nu s-a oprit deloc contributia de somaj, nici la angajat si nici la angajator. Fosta angajata a avut un salariu brut de 2500 lei, dupa introducerea CM (22 zile) venitul brut realizat a fost de 2191 lei, din aceasta suma oprindu-se CAS ANGAJAT. Eu in adeverinta de somaj la baza de calcul voi trece 2191 lei, iar contributia somaj angajat si angajator voi trece 0? Va multumesc!


Adaugata in: Somaj
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 15 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2012
Art. 27 din legea 76 din 2002 actualizate
Pentru zilele de concediu medical suportate de angajator se plateste contyributia de somaj si cea individuala si de angajator.In adeverinta veti trece indemnizatia de concediu medical suportata de angajator si contributia de samaj aferenta

(1) Angajatorii au obligaţia de a calcula, de a reţine şi de a vira lunar, conform legii, contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, a cărei cotă prevăzută de lege se aplică asupra bazei de calcul al contribuţiei individuale la bugetul asigurărilor pentru şomaj, stabilită potrivit legii, ?n situaţia persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevăzute la art. 19.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică pe perioada ?n care raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevăzute la art. 19, sunt suspendate potrivit legii, cu excepţia perioadei de incapacitate temporară de muncă ?n care plata indemnizaţiei se suportă de unitate, conform legii.



Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024