ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta somer


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am 54 de ani sunt inginer, sunt somer fara indemnizatie de la ultimul loc de munca am plecat cu art.55, lit.b din Codul Muncii. Am fost la ALOFM sect.2 de care apartin sa ma inscriu ca somer fara indemnizatie sau persoana in cautarea unui loc de munca nu stiu care-i exprimarea corecta. Mi s-au solicitat anumite documente; le-am dus. m-au inscris chiar mi-au dat si o trimitere la un loc de munca unde nu m-am angajat ca "necorespunzator pe post " si le-am adus hartia inapoi conform uzantei. Intrebarea mea este: n-ar trebui sa mi se elibereze si mie o adeverinta, ceva ca sunt inregistrat la ALOFM ca somer fara indemnizatie ? Cand am cerut asa ceva mi s-a spus ca macar sa-mi gasesc eu de lucru ca imi dau ei adeverinta am invocat legea 76/2002, art.801 in ideea ca la un interviu sa dovedesc statutul pe care il am. Intre timp mi s-a mai solicitat cu alte ocazii ceva legat de POSDRU o dovada ca sunt somer fara venit si le-am dus doar acea trimitere a ALOFM sect.2 la o firma. Mi-am facut o copie dupa ce le-am explicat ca nu mi s-a eliberat o adeverinta dar mi s-a spus ca la nevoie se elibereaza. N-ar trebui sa se elibereze automat o astfel de adeverinta asa cum, atunci cand te inscrii ca somer in plata, se elibereaza acel carnet de somer ?

Sorinel-valentin Dobre
 User  Sorinel-valentin Dobre
a intrebat la 01 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorinel-valentin Dobre
 User Sorinel-valentin Dobre
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Apr. 2015
cu ceva intarziere va explic ce voiam atunci d-na Popa ! era un articol in lege ca daca sunt somer inregistrat la agentia de care apartin (nu neaparat in plata dar inregistrat) angajatorul avea niste avantaje daca ma angaja . o zi buna !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Iun. 2012
Dumneavoastra sunteti inregistrati in evidentele lor ca persoana care isi cauta un loc de munca.Eliberarea carnetului de somaj este obligatorie, el se vizeaza periodic si reprezinta dovada platii unei indemnizatii in baza cotizatiei platite pentru un sistemul de asigurari de somaj. Adevrinta se elibereaza la cerere, nu va influenteaza nicicum, si nici pe angajator pentru ca nu sunteti somer propriu-zis, data fiind incetarea prin acordul partilor.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu Radu Anton George Andreescu Viviana Serni Marius Ion violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024