ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

am dreptul la somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca sunt administrator la firma mea. Fara contract de de munca ca administrator si eram angajat la o societate si sau facut concedieri individuale pentru motive ce nu tin de noi( persoana angajata), tin sa metionez ca am cotizat de 7 ani la somaj. Fiind angajat la firma care ne a restructurat .LEGEA nr 53/2003 art56-67

Multumesc mult

george

Adaugata in: Somaj
Djsiensii Sonorizare
 User  Djsiensii Sonorizare
a intrebat la 02 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Sep. 2013
Nu puteti cumula veniturile din dividente sau indemnizatia de administrator cu indemnizatia de somaj. Legea permite cumularea acesti indemnizatii cu venituri obtinute din activitati autorizate (PFA, I.I. sau I.F.) sau din profesii liberale, cu conditia ca veniturile lunare sa nu depaseasca 500 de lei, valoarea indicatorului social de referinta.

ART. 34 - Legea 76/2002 actualizata
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

HG 174/2002 privind normele de aplicare a legii 76/2002:
ART. 15
(1) Şomerii prevăzuţi la art. 17 din lege, care realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj ?n condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacă dovedesc că acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depăşesc valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă ?n vigoare ?n luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se ?nţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, ?ntreprinderi individuale şi/sau ?ntreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024